Ce bijuterii purtăm toamna. 5 tendințe ale acestui sezon

De Unica.ro, pe

Fiecare schimbare de sezon aduce pe podiumurile de modă nu doar noi colecții vestimentare, ci și propuneri inedite de bijuterii și accesorii. Să preiei chiar toate noutățile, o dată la trei luni, se poate dovedi un sport costisitor și este o strategie pe care niciun stilist nu o recomandă. Alegerea bijuteriilor în funcție de anotimp este, însă, un pas corect. Iată de ce.

Unele bijuterii sunt de efect, altele reprezintă o mică investiție. Dacă preferi materialele și pietrele prețioase, asta înseamnă calitate în detrimentul cantității: nu vei putea avea prea multe smaralde și rubine, să zicem, asta dacă nu cumva te numești Elizabeth Taylor. Nicio alegere nu este greșită, cu excepția accesoriilor care încalcă regulile bunului gust. Multe femei preferă să nu arunce o avere pe bijuterii, din dorința de a avea mai multe opțiuni la dispoziție, dar și pentru că se simt mai în siguranță știind că nu dețin bunuri de mare valoare.

Mai importante sunt anotimpul și momentul din zi pentru care alegem o bijuterie sau alta. Lansarea de colecții noi în fiecare sezon nu este deloc întâmplătoare: dincolo de elementul de noutate, există bijuterii de vară – simplu de purtat, nepretențioase, intens colorate și realizate din materiale ușoare – și bijuterii compatibile mai degrabă cu sezonul rece – prețioase, grele, ușor mai sobre. Uneori, bijuteriile sunt ignorate cu totul în zilele toride, când încarcă prea mult ținuta, în timp ce toamna este un moment bun pentru a le purta cât mai des.

Iată ce propun designerii de bijuterii pentru sezonul toamnă-iarnă 2017 / 2018:

  1. Stilul Paloma Picasso

Cu toate că fiica lui Pablo Picasso creează de mulți ani pentru casa de bijuterii Tiffany & Co., un stil similar poate fi regăsit astăzi într-un număr mare de colecții. Greu de spus dacă Paloma a lansat un trend; mai degrabă, motivele sunt mult mai simple: este vorba despre un design universal, clasic, care utilizează simboluri ușor de recunoscut, apropiat de ceea ce numim bijuterii statement. Cele mai cunoscute sunt bijuteriile de acest tip, care se remarcă prin simplitate, piese masive sau de dimensiuni medii și preferința pentru elementele Swarowski.

  1. Monogramele, din nou la modă

Dacă ai primit în dar, de la mama sau bunica, un pandantiv gravat cu inițiala numelui tău, este momentul să îl scoți din sertar și să îi dai o nouă viață. Dior și Balenciaga se întorc spre alfabet și folosesc inițiale și acronime pe post de bijuterii. Este vorba despre piese masive – în special cercei și pandantive – numai bune de purtat împreună cu sacoul.

  1. Metamorfoze

Una dintre tendințele sezonului toamnă-iarnă este reutilizarea diverselor obiecte, sub formă de bijuterii. În artă, termenul de obiect găsit (found object) este folosit de multă vreme, dar iată că îl regăsim acum și în modă. Nu este chiar o noutate, de fapt: bijuteriile confecționate din scoici, porțelan sau conserve au mai fost văzute în anii ‘90.

  1. Perle supradimensionate

Pentru acest sezon, designerii au transformat perlele din piese clasice, în the next big thing. Perlele redimensionate readuc moda bijuteriilor XXL, sau, dacă este vorba despre perle naturale, ele sunt montate pe structuri masive, fie că ne referim la cercei sau brățări.

  1. Combinații care încalcă regulile

Sezonul rece ne permite să purtăm simultan un număr mare de piese, dar și să realizăm diverse experimente. În aceasta toamnă, regula este mai simplă ca oricând: nu există niciun cod al combinațiilor. Poți purta cercei desperecheați, piese de dimensiuni și culori diferite și materiale pe care nu le-ai încercat până acum.

Ești de acord cu purtarea unei colecții diferite de bijuterii, de la un anotimp, la altul?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter