Coco Chanel. Viața secretă a celei mai mari creatoare de modă din istorie

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Luni, 24 iulie 2017, 15:46
Gabrielle Bonheur Chanel, cunoscută, cunoscută popular sub numele de Coco Chanel, a fost subiectul multor filme, biografii și romane istorice care s-au axat pe cariera sa excepțională. Dar reputaţia ei nu poate șterge suspiciunile privind colaborarea creatoarei de modă cu naziştii, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Iată câteva detalii din viața secretă a lui Coco Chanel, cea care a lansat și celebrele citate.

Conform cercetărilor realizate de jurnalistul şi autorul Hal Vaughan, Coco Chanel a fost o ”antisemită înverşunată”, simpatizantă a nazismului şi colaboratoare a serviciul de informaţii al armatei germane Abwehr.

Vaughan a cercetat arhivele europene şi americane şi a restrâns dovezile în cartea sa ”Sleeping With the Enemy: Coco Chanel’s Secret War/ Dormind cu inamicul: războiul secret al lui Coco Chanel”.

Viața secretă a lui Coco Chanel: a colaborat cu naziștii

Cartea prezintă viața secretă a lui Coco Chanel, modul prin care ea a devenit o femeie de succes prin intermediul colaborării cu naziştii. Mulţi critici şi teoreticieni au încercat să confirme această teorie. Conform unor documente descoperite în cadrul arhivei ministerului francez şi a documentelor naziste, designerul a fost înregistrat în arhivele Abwehr sub denumirea de Agentul F-7124. Numele de cod al lui Coco Chanel era ”Westminster”, numele unui prieten mai vechi şi fost iubit de-al celebrei creatoare.

Coco Chanel (sau Mademoiselle Coco) și-a trăit întreaga viață în cercurile înalte ale societăţii, având cunoştinţe din cadrul elitei britanice, precum Winston Churchill.

Coco Chanel a fost amanta ofiţerului secret Gunther von Dincklage

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a locuit în mare parte în luxosul hotel Ritz din Paris, în timp ce mulţi francezi erau daţi afară din casele lor sau deportaţi. Femeia împărţea hotelul cu spioni ai naziştilor şi politicieni precum Joseph Goebbles şi Hermann Goering.

Este cunoscut faptul că Chanel a fost amanta ofiţerului secret Gunther von Dincklage.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter