Cum să-ţi păstrezi puloverele ca noi

De Unica.ro, pe

Lucrate de mână sau cu maşina, cu model sau „ciorăpeşte”, multicolore sau uni, puloverele îţi ţin de cald mai multe luni din an. Iată câteva secrete ca să le păstrezi frumoase.
Indiferent că sunt făcute din fibre naturale sau sintetice, tricotajele şi în special puloverele au nevoie de câteva îngrijiri speciale, dacă vrei să arăţi întotdeauna bine şi să te bucuri de confortul lor cât mai mult.
– Spală puloverele fine cu mâna.  Ca să le storci, înveleşte-le mai întâi într-un prosop.
– Dacă speli puloverele la maşină, bagă-le mai întâi în câte o faţă de pernă.
– Puloverele din lână sau mohair trebuie puse să se scurgă într-o plasă de sfoară sau în chiuvetă.
– Ideal e ca puloverele să fie puse la uscat pe o suprafaţă plană (masă). Dacă trebuie să le agăţi, fie pune-le mai întâi pe umeraş, fie îndoaie-le pe sârmă de la jumătate şi prinde cârligele la subsuoară.
– Puloverele se usucă mai repede dacă le pui între două prosoape groase, peste  care rulezi o sticlă.

Părul de pisică se curăţă cu scoci

– Puloverul alb îşi recapătă strălucirea dacă îl laşi la înmuiat 4 ore în apă călduţă în care ai dizolvat bicarbonat de sodiu (80 g la 4 l apă). Limpezeşte-l cu apă rece, iar la ultima clătire adaugă o lingură de oţet
– Puloverul din lână neagră îşi recapătă aspectul dacă îl ţii 1-2 ore în infuzie călduţă de iederă (câteva frunze la 1 l de apă)
– Lâna împâslită îşi revine dacă înmoi puloverul în apă în care ai fiert fasole boabe albă sau în apă călduţă cu glicerină (1 lingură la 1 litru de apă). Dacă nu ai glicerină, poţi folosi balsam de păr.
– Spală cu mâna puloverele din angora şi mohair înainte chiar de prima îmbrăcare. Când s-au uscat, închide-le într-o pungă de plastic şi dă-le la rece: 1 oră în congelator sau 2 ore la frigider. Nu uita să le scoţi măcar cu o jumătate de oră înainte de a le pune pe tine!
– Manşetele, gulerul şi marginea de jos a puloverului care s-au lăbărţat îşi revin dacă se înmoaie timp de 10 minute în apă cât mai caldă, apoi se usucă repede, cu uscătorul de păr
– Pulverizează lac fixativ pentru păr pe puloverele de lână şi mohair şi nu se mai scămoşează. Dacă s-au format deja scame, treci pe deasupra lor cu un aparat de ras cu lamă
– Poţi înlocui balsamul de rufe cu balsam de păr; ambele împiedică electrizarea.
– Părul de pisică  se ia cu scoci: presează banda cu lipiciul în jos peste firele de păr şi smulge-o dintr-o dată, ca la epilarea cu ceară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter