Cum să îți reinventezi ținuta aparent banală

De Unica.ro, pe

Ți-ai dori să arăți tot timpul bine, dar nu mereu ai răgazul sau starea necesare ca să îți alegi cele mai bune haine din șifonier atunci când pleci în oraș. Uneori ești pe grabă sau pur și simplu crezi că orice i-ai face ținutei tale aparent banale, ea nu va ieși cu nimic în evidență. 

Dacă te încadrezi în cea de a doua categorie, te înșeli, pentru că, indiferent cât de neinteresant ți-ar putea părea un outfit, cu un mic retuș îl poți transforma într-o combinație cu care sa nu treci neobservată. Nu trebuie decât ca, înainte de a pleca de acasă, să îți arunci o ultimă privire în oglindă și, dacă simți nevoia, să apelezi la unul dintre următoarele obiecte.

O bijuterie bine aleasă

Nu te limita la haine când îți răspunzi la întrebarea „oare ce voi purta azi?” și alege o pereche de cercei care crezi că se potrivește ținutei. Mai mici sau mai mari, colorați sau nu, cu pietre care strălucesc la soare sau mate, o pereche de cercei îți poate reda feminitatea, dacă simți că aceasta îți lipsește și poate atrage admirația prietenelor sau colegelor de serviciu. De asemenea, poți opta și pentru o brățară supradimensionată care sigur nu va scăpa neremarcată, pentru un lanț cu un pandantiv care să te reprezinte sau pentru un inel cu piatră mare. Este important să alegi o bijuterie care să îți placă și care să se potrivească momentului zilei în care o porți, precum și contextului.

O poșetă practică și atrăgătoare

De obicei, oricum ai nevoie de o poșetă sau de o geantă când ieși în oraș, pentru a-ți pune în ea toate lucrurile necesare, așa că de ce să nu alegi una care să îți completeze și înfrumusețeze ținuta? Nu e indicat să iei o poșetă la întâmplare din dulap. Încearcă ori ca aceasta să fie piesa de rezistență a apariției tale, prin culoare sau dimensiune, ori să vină în completarea unui alt obiect din ținuta ta. Dacă porți niște haine în nuanțe pastel, de exemplu, poți alege o geantă într-o culoare puternică, ce va îndepărta riscul unei cromatici banale. Îndrăznește să atragi atenția astfel pentru că, în acest mod, vei reuși să îmbini utilitatea cu esteticul. O poșetă bine aleasă este aceea care îți oferă spațiu pentru tot vrei să ai la tine și, în același timp, care creează un plăcut efect vizual în combinație cu vestimentația.

O curea sau o centură

La fel ca geanta, o curea are atât scop practic, cât și estetic. Aceasta te salvează de situația în care pantalonii îți vin perfect, doar că sunt puțin largi în zona taliei. Centura îți subțiază talia și favorizează crearea iluziei de corp în formă de clepsidră. Ambele îți pot fi de folos când ți se pare că hainele pe care le porți nu ies cu nimic în evidență. Dacă ai o rochie vaporoasă căreia simți că îi lipsește ceva, poți să o faci mai atrăgătoare prin accentuarea taliei cu o centură sau cu o curea lată. Contează, bineînțeles, și culoarea acesteia, astfel încât să fie în armonie cu cromatica generală, nu să iasă în evidență în mod neplăcut vizual.

Dincolo de aceste obiecte care pot contribui la reinventarea unei ținute, cel mai mult contează atitudinea cu care le etalezi. Nu trebuie să porți cele mai scumpe haine sau bijuterii, nici măcar pe cele mai frumoase, pentru că nu doar în asta constă calitatea unei apariții. Dacă atitudinea ta este una pozitivă și încrezătoare, vei transfera aceste calități asupra întregii tale imagini.

(P) Material realizat în colaborare cu Elefant.ro.

Sursă foto: https://www.pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter