Institutul Pantone a ales două culori reprezentative pentru anul 2021

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 decembrie 2020, 17:26

Institutul Pantone , renumita autoritate internațională în domeniul sistemului de culori, a ales pentru anul 2021 două culori – gri fundamental („ultimate gray”) şi galben luminos („illuminating yellow”). Este pentru a doua oară în istorie când Pantone a lege două culori ca fiind nuanțele de bază ale unui an.

Reprezentanții Insitutului spun că au ales culoarea gri pentru că ne duce cu gândul la stabilitatea fundațiilor din beton, în timp ce galbenul ne duce cu gândul la razele calde ale soarelui. Aceștia spun despre alegerea făcută că este „mariajul unor culori care transmit un mesaj puternic și optimist despre putere și speranță”.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Fiecare culoare are caracteristica sa emoțională proprie, griul fiind solid, ca un fundament important pentru fiecare dintre noi, iar galbenul reamintindu-ne de speranță, de răsăritul soarelui și de energia pozitivă de care avem nevoie. Practic și solid, dar în același timp cald și optimist, aceasta este combinația esențială pentru spiritul omenesc”, a explicat directorul executive al Pantone, Leatrice Eiseman, potrivit time.com.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter