Cum să înţelegi o adolescentă cuprinsă de virusul modei?

De Libertatea pentru femei, pe

Tot mai des suntem tentate să spunem: „Copiii din ziua de azi nu mai sunt cum eram noi la vârsta lor!”. Ne uimesc și fetele care vor să se maturizeze mai repede.
Dacă ai chiar tu o fiică adolescentă, fie ai capitulat în fața cererilor ei, fie duci un adevărat război împotriva modei pe care ea ar vrea să o îmbrățișeze. În plus, dacă vrea haine de firmă ca să țină pasul cu colegele, nu știi de unde să mai scoți bani pentru a-i lua ce-și dorește.
Ce să faci să o și împaci, dar să nu renunți nici la principiile tale?

Și tu ai fost ca ea

Adu-ți aminte că și tu ai avut vârsta ei. Poate că trăgeai cu ochiul la tocurile mamei și te machiai cu grijă să nu te observe „diriga”. Așa că poți avea puțină înțelegere. Într-adevăr, lucruri pe care tu voiai să le faci la 15-16 ani, ea vrea acum să le facă la 12. Asta ar putea să te alarmeze. Dorința de a se îmbrăca doar cu haine de firmă poate veni din nevoia de a fi acceptată de colegi. Dacă nu ține pasul cu ei, ar putea fi privită de sus sau chiar exclusă. Să fii alături de ea nu înseamnă să îi cumperi tot ce îți cere, ci să nu o cerți. Dar spune-i că nu îmbrăcămintea și accesoriile scumpe sunt ceea ce contează cu adevărat, ci ceea ce știe, face și gândește.

Ce contează cu adevărat

Calități ca onestitatea, buna-cuviință sau inteligența par să nu mai fie prețuite, dar acestea îi vor deschide drumul către prieteni adevărați. Oamenii care o judecă doar după aspectul exterior și după lucrurile pe care le posedă nu merită să îi fie amici. Sigur poate găsi prin școală și adolescenți care gândesc altfel.
Dacă vrea lucruri mai extravagante, cum ar fi să-și vopsească părul într-o culoare neobișnuită, să-și facă piercing sau tatuaj, s-ar putea să fie o problemă mai delicată. În general, tinerii care fac asta au diverse nemulțumiri, nu se simt iubiți sau suficient de vizibili. Prin acest gest, vor să atragă atenția asupra lor. Încearcă să fii mai prezentă în viața ei și să o asiguri că o iubești și o accepți așa cum este. Sigur, în momentul de față s-ar putea să te respingă. Totuși, fii sigură că prețuiește atenția pe care i-o acorzi, chiar dacă în momentul de față nu pare prea mulțumită.

FĂRĂ TOCURI PÂNĂ LA 14 ANI

E de preferat ca adolescenta să poarte tocuri doar după 14 ani. Atunci, constituția fizică îi permite s-o facă, fără să-și pună în pericol sănătatea. Sunt și cazuri în care fetele practică dans sportiv, de exemplu, și ținuta de concurs le impune tocuri sau machiaj extravagant. Ele trebuie să înțeleagă însă că aceea e imaginea de scenă și nu cea de toate zilele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter