(P) Ce să porți și ce să nu porți la o ținută cocktail

De unica, pe Ultimul update Marți, 09 iulie 2019, 14:55

Mai mult ca sigur ai fost invitată cândva la o petrecere unde s-a impus un dress code de tip cocktail, și pentru că evenimentele sunt tot mai fastuoase, iar cele mai multe impun anumite standarde când vine vorba de îmbrăcămintea participanților, credem că e important să știi care sunt regulile de bază – ce ai voie să porți și ce nu (dacă nu le-ai respectat atunci, măcar vei știi în viitor ce se așteaptă de la tine).

În rândurile de mai jos, ne-am propus să te lasăm să descoperi ce trebuie să porți la o petrecere elegantă, unde dress code-ul de tip cocktail este impus. S-ar putea ca unele reguli să le știi deja, dar unele s-ar putea să te surprindă.

Regula 1. Alege o ținută care păstrează linia gâtului

Nu purta haine cu care nu vrei să fii văzută de șefi sau colegi, mai ales dacă imaginea pe care o afișezi este una foarte importantă pentru tine și pentru cariera ta. Pentru un look elegant și decent, care te va ajuta să te faci remarcată printre colegi, poți opta pentru o rochie în culori tari care păstrează linia gâtului, asortata cu o pereche de pantofi dama din piele bleumarin.

(P) Ce să porți și ce să nu porți la o ținută cocktail

Regula 2. Evită ținuta prea provocatoare

Vei participa la o petrecere elegantă, nu la una cu lăutari, de aceea ținuta ta trebuie să fie pe măsură. O ținută care dezvăluie prea mult și lasă prea puțin loc imaginației nu este deloc potrivită pentru acest tip de petrecere. Chiar dacă ai în garderobă niște rochii scurte sau decoltate, sau și scurte și decoltate, lasă-le pentru alte ocazii. Aici mediul este unul prea serios și profesional pentru o ținută prea senzuală.

Regula 3. Fără jeanși la petreceri

Dacă vrei să porți pantaloni, nu e nicio problemă, exista variante de pantaloni eleganți, dar în niciun caz jeanși. Chiar dacă îi consideri potriviți cu o pereche de sandale elegante și cu un top din satin, ținuta va fi departe de dress code-ul pe care trebuie să îl respecți. Această combinație e potrivită când ieși cu iubitul sau prietenele în oraș sau când trebuie să participi la o petrecere casual.

Poartă în schimb pantaloni simpli cu talie înaltă pentru a avea un look ireproșabil. Aceștia sunt mult mai eleganți și mai stilați.

(P) Ce să porți și ce să nu porți la o ținută cocktail

Regula 4. Evită gențile supradimensionate

Nu vrei să atragi atenția cu geanta ta mare la o astfel de petrecere, ci vei vrea să strălucești tu, prin eleganță și simplitate. De aceea, este recomandată o poșetă elegantă, mică și nu foarte încăpătoare. Pentru că nu trebuie să îți duci laptopul de la serviciu la o petrecere, strictul necesar fiind de ajuns; poți renunța pentru câteva ore la toate acele lucruri inutile pe care le porți mereu la tine. În plus, o geantă mare va arăta urât la o rochie elegantă sau la o ținută ireproșabilă.

Regula 5. Poartă neaparat tocuri

Fie că preferi tocurile stiletto, pentru eleganța lor, sau pantofi cu toc gros, care îți oferă stabilitate, tocul este un must-have la o astfel de petrecere. Stiliștii vestimentari recomandă să ții cont de întreaga ținută în momentul în care alegi încălțămintea, pentru că există riscul să creezi un dezechilibru, iar impactul vizual să nu fie unul care să te avantajeze.

Regula 7. Nu purta rochii foarte lungi

Rochiile foarte lungi nu sunt recomandate la o petrecere cocktail, chiar dacă acestea sunt feminine și senzuale. Acestea sunt mai potrivite la evenimentele mult mai elegante, cum ar fi o gală, un spectacol de operă sau chiar o nuntă de noapte. Optează pentru o rochie midi, astfel nu vei avea o ținută exagerată care lasă prea mult la vedere.

(P) Ce să porți și ce să nu porți la o ținută cocktail

Aceste sfaturi trebuie să te ajute să alegi ținuta și încălțămintea perfectă la următoarea petrecere. Vei observa că persoanele din jur te vor remarca și vei primi multe complimente pentru alegerile pe care le-ai făcut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter