(P) Cum putem alege cea mai potrivită încălțăminte sport

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 05 aprilie 2018, 17:03

Fie că practici un sport de performanță sau la nivel ocazional, fie că pur și simplu intenționezi să ieşi la o plimbare şi să adopţi o ţinută casual, pantofii sport sunt produsul care îţi pot oferi confortul ideal pentru aceste ocazii.

De ce este important modul în care alegem încălțămintea

Alegerea pieselor de încălţăminte sport este extrem de importantă atât pentru un randament sportiv mulţumitor, cât şi pentru sănătatea corporală; atunci când vine vorba de achiziţia unei perechi pantofi sport, fie ca este vorba despre încălțăminte pentru bărbați sau femei, cu siguranţă că decizia nu va fi una uşoară, dacă ţinem cont de numărul mare de firme care produc pantofi sport precum şi de numărul impresionant al modelelor existente pe piaţă.

Varietatea modelelor este mai complexă decât am putea crede la o primă vedere. În funcţie de sportul practicat, există categorii şi subcategorii de piese de încălţăminte special concepute pentru a se adapta situaţiei. Spre exemplu pantofii sport pentru mers trebuie sa aibă vârful moale şi flexibil, cei pentru jogging includ amortizarea, flexibilitatea, controlul, stabilitatea călcâiului şi tracţiunea bună.

Caracteristici ale pantofilor destinați anumitor sporturi

Pentru sporturile de curte (tenis, baschet, volei) pantofii sunt adaptaţi mişcărilor corporale în faţă, în spate şi lateral. In cazul acestora, structura talpii este cea mai importanta.

La sporturile de câmp, precum fotbalul, pantofii sunt concepuţi din plasă, iar la unele modele tălpile sunt prevăzute cu crampoane.

În sporturile de tracking se utilizează pantofi concepuţi pentru nevoile individuale ale alergătorilor, cu diverse caracteristici care să se adapteze anatomiei piciorului, tipului de alergare.

De ce trebuie sa tinem cont cand facem alegerea

Cu toate acestea, trecând desigur peste opţiunile fiecărui individ în ceea ce priveşte gusturile, pentru alegerea unei perechi de încălţăminte sport, pentru a ne asigura confortul necesar şi a ne proteja sănătatea, trebuie să respectăm două reguli de bază:

– orientaţi-vă întotdeauna către încălţămintea sport originală, produsă de firme recunoscute. O atenţie sporită trebuie acordată situaţiei în care doriţi achiziţionarea produsului online, acolo unde, din cauza lipsei de interacţiune fizică cu produsul, există pericolul de a vă comanda o replică a produsului pe care îl doreaţi de fapt. De aceea este foarte important ca atunci când doriţi să faceţi o achiziţie online să vă documentaţi numai pe site-uri atestate, cu vechime, pe care le cunoașteţi, sau măcar care v-au fost recomandate de prieteni;

– alegeţi-vă pantofii în funcţie de disciplina sportivă pe care doriţi să o practicaţi. Pantofii sport sunt creaţi în laboratoare specializate, în funcţie de sugestiile pe care producătorii le primesc de la sportivi profesionişti şi se pliază pe necesităţile disciplinei respective. Astfel vă veţi bucura de confort şi protecţie pe parcursul utilizării acestora.

Printre caracteristicile pe care trebuie să le urmăriţi atunci când urmează să vă achiziţionaţi o pereche de încălţăminte sport trebuie să se numere flexibilitatea tălpii, conceptul acesteia (care trebuie să ofere stabilitate şi efect antiderapant), materialul din care este concepută respectiva pereche, nivelul de ventilaţie pe care materialul în cauză îl furnizează piciorului astfel asigurându-vă condiţiile minime de confort pentru orice disciplină sportivă veţi opta. Fie ca este vorba de incaltaminte pentru barbati sau pentru femei, respectând aceste minime condiţii veţi putea da randament maxim în cele mai bune condiții de siguranță,

Aceleaşi reguli se aplică şi în cazul pantofilor sport dedicaţi purtării zilnice pentru a ne asigura confortul mult dorit. Chiar dacă preţul replicilor care abundă pe piaţă este de regulă mult mai scăzut decât cel al produselor de incaltaminte originale, este recomandat să nu facem compromisuri sau rabat de la calitatea încălţărilor pe care le purtăm.

Atât confortul, cât şi durabilitatea, adică cele două aspecte principale de care trebuie să ţinem cont anterior unei alegeri sunt cu certitudine superioare la produsele de încălțăminte originale faţă de replici, în cazul cărora există riscul ridicat ca după prima purtare să se deterioreze.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter