Ce pantofi să porți în funcție de siluetă

De Consuela Stratulat, pe

Toamna este momentul potrivit să îți înnoiești colecția de pantofi, dar trebuie să fii atentă la ce cumperi. Pentru că fiecare femeie este unică, nu tot ce se poartă i se și potrivește. Îți spunem noi ce pantofi să porți în funcție de siluetă.
Dacă picioarele tale sunt scurte și subțiri, înălțimea este cel mai important aspect de care trebuie să ții cont. Ție ți se potrivesc platformele și tocurile fără barete în jurul gleznei, pentru a nu exista nimic care să întrerupă linia dintre pantof și restul piciorului. Excepție fac sandalele gladiator până la glezne, care arată foarte bine pe picioarele subțiri.
Vârful pantofului este la fel de important. Pentru silueta ta, trebuie să alegi un vârf rotund, pentru că cel ascuțit te va face să arăți ciudat. Dacă ești genul care preferă confortul, poți purta balerini, dar numai cu rochii sau fuste deasupra genunchiului. Cu orice altceva, inclusiv cu pantaloni, picioarele tale vor părea mai scurte.
Ce pantofi să porți în funcție de siluetă

Mică și plinuță

Dacă ești mică și plinuță, este mai ușor decât ai crede să îți găsești pantofii potriviți. Un toc simplu este tot ce ai nevoie, însă trebuie să alegi culori deschise sau imprimeuri interesante, pentru a atrage atenția de la micile imperfecțiuni.
Pantofii cu vârful decupat și cu toc gros, dar și cizmele până sub genunchi sunt opțiuni la fel de bune. Pentru că picioarele tale sunt groase, trebuie să te ferești de sandalele gladiator, balerini și tot ce are barete în jurul gleznei.
Ce pantofi să porți în funcție de siluetă

Înaltă și slabă

În primul rând, uită de regula potrivit căreia femeile înalte nu pot purta tocuri. Picioarele tale lungi vor arăta spectaculos într-o pereche de stiletto. Dacă, însă, vrei ceva mai confortabili, balerinii ți se potrivesc perfect, pentru că ai, deja, înălțimea potrivită. Cizmele elastice, până la mijlocul gambei, sunt, de asemenea, o alegere bună pentru tine.
Dacă ai glezne subțiri, sandalele cu barete vor da un aer sexy picioarelor tale. Evită, în schimb, pantofii cu vârful ascuțit, pentru că îți vor alungi prea mult talpa. Nu te avantajează nici tocurile groase sau platformele.
Ce pantofi să porți în funcție de siluetă

Înaltă și cu masă musculară dezvoltată

Picioarele groase și atletice sunt super-sexy, iar dacă intri în această categorie, ești posesoarea unui posterior de invidiat. Vei arăta grozav în pantofi cu toc înalt, cu vârf ascuțit sau decupat, pentru că îți vor alungi picioarele. Sandalele cu toc gros sau platforme sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru tine, însă nu trebuie să depășească 9 cm.
Cizmele care se mulează pe gambă nu te avantajează, așa că optează pentru modele cu fermoar, pentru că vor fi și mai ușor de încălțat. Evită, de asmeenea, pantofii cu vârf rotund, tocurile pătrate și mici și balerinii sau alți pantofi delicați, care nu vor face decât să dea volum picioarelor tale.
Pantofii stiletto se potrivesc oricui, indiferent de siluetă, așa că ai grijă că ai cel puțin o pereche în garderobă.
Ce pantofi să porți în funcție de siluetă
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter