Piesele vestimentare și accesoriile care nu îi lipsesc niciodată din dulap unei femei de succes

De Unica.ro, pe
Trendurile din modă se schimbă cu viteza gândului și dacă nu vrei să fii mereu nevoită să arunci un ochi pe catwalk, avem și o veste bună: poți să alegi să investești în câteva piese vestimentare atemporale, pe care le vei putea integra cu ușurință în orice fel de ținută.

Succesul e, de cele mai multe ori, invers proporțional cu timpul liber. E posibil ca și tu să fii în categoria femeilor care, cu cât au mai puțin timp liber, cu atât mai mult vor să-l petreacă făcând lucruri care sunt importante pentru ele și nu studiind ultimele trenduri de pe pasarelă sau virând bani în contul unui expert în fashion care să le consilieze. Vestea bună e că poți recurge la câteva mici trucuri, iar unul dintre acestea e să investești în piese vestimentare și accesorii care nu se demodează niciodată.

Mai jos am făcut o listă cu câteva asemenea item-uri atemporale care vor face casă bună cu orice fel de ținută, fie că e casual, fie business sau de cocktail.

Little black dress

„Little black dress” a devenit un soi de clișeu în publicațiile de profil, dar asta se întâmplă doar pentru că e o piesă vestimentară foarte versatilă, care se poate plia pe foarte multe stiluri, inclusiv pe cel business. Dacă ai, de exemplu, o întâlnire de afaceri, ai putea încerca să asortezi rochia neagră cu un sacou și cu o pereche de pantofi cu toc. Și dacă în aceeași zi ai o întâlnire cu prietenii, poți folosi aceeași rochie neagră, alături de o pereche de balerini și o geantă cu personalitate. „Little black dress” e potrivită și pentru o gală. Pentru această ocazie ai putea s-o accesorizezi, de exemplu, cu o geantă plic, o pereche de stiletto sau cu un colier statement. O altă variantă potrivită ar fi un șirag de perle.

Cămașa albă

Cămașa albă îți oferă nenumărate posibilități de a crea ținute potrivite pentru orice ocazie. Simplitatea și posibilitatea de a o personaliza fac din acest item vestimentar un must-have pentru orice femeie de succes care vrea să țină pasul cu moda, și, în același timp, să nu piardă prea mult timp la shopping. Ai putea alege să investești într-o cămașă simplă, din bumbac, cambrată și să te inspiri, de exemplu, de la Carolina Herrera, care a transformat această piesă vestimentară într-un adevărat element de rezistență al ținutelor ei. Ai mai putea opta și pentru un model cu mai multă personalitate, de exemplu cu o fundă în jurul gâtului sau cu volane. Există o mulțime de alternative, așa că găsește-o pe cea care ți se potrivește.

Fusta creion

Fusta creion e un alt accesoriu vestimentar care va fi mereu la modă și care e foarte ușor de integrat în aproape orice fel de ținută. Pentru o întâlnire casual o poți combina, de exemplu, cu un tricou alb și cu încălțăminte sport. Sau, în varianta elegantă, cu o pereche de pantofi cu toc și o geantă supradimensionată. Pe site-urile magazinelor de profil vei găsi o grămadă de modele, însă dacă vrei să o poți accesoriza cu aproape orice, ar trebui să alegi modelul clasic, într-o singură culoare, fără imprimeuri, fermoare sau alte elemente care îi pot da personalitate, dar care ar putea-o face mai puțin versatilă.

Un pardesiu sau un cardigan clasic

Un pardesiu sau un cardigan în tonalități închise vor fi utile pentru zilele mai răcoroase și, la fel ca piesele vestimentare menționate anterior, se pliază pe aproape orice fel de ținută. Poți opta pentru o variantă în negru, bej sau navy, cu unul sau două rânduri de nasturi. Te poți inspira în crearea unor ținute cât mai șic de la vedete precum Naomi Watts, Rihanna sau Poppy Delevingne, care au transformat paltonul și cardiganul în piese de rezistență ale ținutelor cu care se afișează în public.

Nu ai nevoie de foarte mult timp pentru a crea o ținută modernă, în pas cu ultimele trenduri din modă. Câteva piese vestimentare și accesorii atemporale se vor integra perfect în aproape orice ținută și te vor scăpa de grija timpului pierdut cu vizionarea ultimelor colecții ale designerilor sau cu shoppingul.

(P) Material realizat in colaborare cu Answear.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter