Vogue nu va mai angaja modele cu vârsta sub 18 ani

De Oana Savin, pe
Revista Vogue cere industriei de modeling să nu mai angajeze modele care au vârsta mai mică de 18 ani. Mai mult, refuză să mai studieze modelele minore pentru a apărea în paginile revistei, într-un efort de a face industria modei mai puțin exploatatoare.

Într-un articol apărut în numărul din luna septembrie al revistei, Maya Singer a explicat că industria modei a dezvoltat un ciclu nesănătos în angajarea modelelor tinere și vulnerabile cărora nu li se acordă suport adecvat pentru presiunea și tentațiile (droguri și alcool) la care sunt supuse, după care la abandonează după ce ajung la maturitate întrucât formele lor se schimbă, relatează Metro.

Acest lucru le face rău tinerelor modele, care deseori fac față orelor lungi și extenuante, sunt presate să țină diete extreme și sunt exploatate din cauza lipsei cunoștințelor lor în ceea ce privește această industrie.

Gata! Nu este corect pentru noi, nu este corect față de cititorii noștri, nu este corect față de tinerele modele care se află într-o continuă competiție pentru a apărea în aceste pagini. Deși nu putem rescrie trecutul, putem să ne luăm angajamentul unui viitor mai bun”, a scris Maya.

Vogue a recunoscut că revista este parte a problemei. În 1980, Brooke Shields în vârstă de 14 ani apărea pe copertă.

Citește și: Scarlett Johansson, cea mai bine plătită actriță din lume în 2018

Dar acum ei sunt pregătiți să facă o schimbare.

Această deicizie vine la scurt timp după ce Condé Nast a anunțat, ca urmare a mițcării MeToo, că amenajează zone libere, cabine private și părerea modelelor în alegerea hainelor și a felului în care să pozeze.

Un alt set de dispoziții se adresează vârstei modelelor. În recunoșterea vulnerabilității unice a minorilor aruncați într-o carieră unde dețin foarte puțin controlul și unde abuzul se află la fiecare pas, codul de conduită al furnizorului stipulează ca niciun model sub vârsta de 18 ani să fie fotografiat pentru editoriale (decât dacă fac subiectul unui articol, caz în care modelul va fi aranjat într-o manieră adecvată vârstei sale)”, a precizat Maya Singer.

Acest lucru înseamnă că pe coperta revistei Vogue nu vor mai apărea tinere modele. Chiar și Kaia Gerber, care a mers pe podium pentru Chanel și Calvin Klein, va trebui să mai aștepte doi ani înainte de a putea fi văzută în paginile revistei Vogue.

Conciliul Designerilor de Modă din America este de acord cu această decizie, astfel că alegerea Vogue ar putea pune în mișcare și restul industriei.

Citește și: Secretele unui corp frumos, fără celulită: mișcare, alimentație echilibrată și o cremă eficientă

Tinerele modele sunt în dezvoltare. Poate există o lipsă de încredere, putere, experiență și maturitate pentru a face față presiunii din acest domeniu”, a explicat președintele Consiliului, Steven Kolb.

Consiliul susține recomandarea creșterii vârstei minime – vrem ca tinerele modele să aibă timp să se maturizeze și să se simtă în siguranță și la conducere la locul de muncă”, a subliniat Kolb.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter