De ce este bine să faci sex în mod regulat

De Oana Savin, pe
Se știe că sexul are nenumărate beneficii pentru sănătate, astfel că este foarte important să ai relații intime în mod regulat. Însă există posibilitatea să nu ai parte de partide de sex prea des, iar acest lucru are efecte negative asupra organismului tău.

Iată ce se poate întâmpla când nu faci sex:

Ești mai anxioasă

Prin sex te eliberezi de stres. Datorită hormonilor precum endorfina și oxitocina, treci mai ușor peste situațiile stresante. Astfel, cu cât perioada de abstinență este mai mare, cu atât devi mai anxioasă sau mai deprimată.

Scade sistemul imunitar

Lipsa sexului te face mai vulnerabilă și din punct de vedere imunitar, astfel că ești mai predispusă la răceală și gripă. Dar dacă faci sex cel puțin odată pe săptămână sistemul tău imunitar va fi mai stimulat.

Scade libidoul

Terapeutul sexual Michele Weiner David a explicat cât de important este să ai parte de relații sexuale cât mai des posibil.

Cu cât faci mai mult sex, cu atât vei continua să produci testosteron, unul dintre hormonii responsabili pentru dorința sexuală”, a precizat David, precizând: „Ori îl folosești, ori îl pierzi”.

Îmbătrânești mai repede

Neurofiziologul David Weeks a afirmat, în cartea sa, „Secrets of the Superyoung”: „O viață sexuală activă încetinește procesul de îmbătrânire”.

Astfel, pentru o viață cât mai sănătoasă și mai fericită, ai nevoie de o viață sexuală cât mai activă.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter