De ce este mai bine să fii singură decât într-o relație pasageră

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 31 martie 2016, 12:16
Nu ne place să fim singure și suntem în permanență în căutarea sufletului pereche. Nu este nimic greșit în asta, pentru că este o trăsătură a speciei. Însă psihologii avertizează că este mult mai sănătos să fii singur, decât într-o relație pasageră.

Bine, și atunci cum găsim sufletul pereche?  Răspunsul vine tot de la specialiști care recomandă să nu ne aruncăm în brațele cuiva doar pentru că bănuim că ar putea fi El. Trebuie să tatonezi terenul înainte de a te implica într-o relație cu o persoană. Altfel, nu faci decât să fii într-un ”purgatoriu” perpetuu, așa cum l-au numit psihologii.

Citește și: Care este diferența de vârstă ideală într-o relație

În acest purgatoriu ajungi invariabil într-un punct în care începi să te întrebi dacă trebuie să renunți la relația în care ești sau trebuie să o continui. Nesiguranța și întrebările pe care singură ți le pui reprezintă un răspuns în sine că nu ar trebui să fii în acea relație.

Citește și: Greșeli pe care le poți ierta pentru o relație fericită

După ce vei încheia acea etapă, vei sări, inevitabil într-un alt purgatoriu sentimental, dacă urmezi pașii pe care i-ai făcut până acum. Te vei vedea nevoită să apelezi la tertipuri pentru a-l testa, vei începe să faci tot felul de jocuri, deși le urăști…

Citește și: Lucruri pe care o femeie matură nu le face într-o relație

Experții arată că atunci când ești singură ești mai liniștită, nu ai parte de stresul pe care ți l-ar aduce omul nepotrivit de lângă tine și ai putea să-ți vezi în tihnă de căutările pentru găsirea ”Prințului pe cal alb”.

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter