Valentine’s Day: Top 6 cupluri celebre care au sfârşit tragic

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 21 februarie 2020, 20:16

Ziua îndrăgostiţilor ne face mai duioşi şi mai dispuşi să iubim cu pasiune. În trecut, însă, dragostea putea fi motivul declanşării unui război, motiv de ceartă între prieteni de-o viaţă sau chiar motiv de crimă. Iată 6 poveşti de dragoste tragice şi celebre din trecut, cu regi şi regine, oameni săraci şi bogaţi, toţi prizonieri ai iubirii.
Cleopatra şi Marc Antoniu
Una dintre cele mai cunoscute poveşti de dragoste din Antichitate, iubirea dintre regina Nilului, Cleopatra şi generalul roman Marc Antoniu încă ne fascinează. Cei doi s-au cunoscut în anul 41 î.H., în mijlocul celei mai tulburi perioade a Imperiului Roman. Ea, o regină a Egiptului, l-a sedus pe puternicul (şi căsătoritul) general roman, iar cei doi au trăit una dintre cele mai interesnate relaţii politico-romantice din istorie. Povestea s-a sfârşit tragic după ce viitorul împărat Octavian a convins Senatul roman că Marc Antoniu este vrăjit de farmecele Cleopatrei şi pierde controlul asupra provinciilor. Cei doi s-au sinucis pentru a nu fi prinşi în războiul care a urmat.
Ines de Castro şi Regele Pedro
Ines de Castro lucra în serviciul prinţesei Constanţa a Portugaliei în 1340, când aceasta a devenit soţia moştenitorului tronului, prinţul Pedro. Acesta s-a îndrăgostit pe loc de frumoasa guvernantă şi a urmat o poveste secretă de dragoste care a durat mulţi ani. Cei doi au avut trei copii împreună şi când prinţesa Constanţa a murit în 1349, Pedro a încercat să-şi facă amanta soţie. Regele, tatăl prinţului s-a opus şi a alungat-o pe Ines de la curte. Pedro a continuat să o viziteze în exil, de aceea regele a pus ca Ines să fie ucisă. Pedro a pornit un război civil împotriva tatălui său din acest motiv şi a câştigat. După ce a preluat tronul, pedro a dezgropat rămăşiţele lui Ines, i-a construit un mormânt regal şi a obligat tot poporul să o recunoască postum ca regină a Portugaliei.
Şahul Jahan şi Mumtaz Mahal
Dacă aţi auzit vreodată de impresionantul Taj Mahal, acum veţi afla şi povestea sa. Celebrul palat indian este, de fapt, o ultimă dovadă de iubire, construită în secolul 17 de şahul (regele) Jahan, ca mormânt pentru iubita lui soţie. Mumtaz Mahal (Bijuteria Palatului) a fost cea de-a treia soţie a şahului şi a murit la naşterea primului lor copil. Sfâşiat de durere, şahul s-a apucat de construcţia palatului-mausoleu.
Citeşte şi Andreea & Cabral Ibacka: Secrete de cuplu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter