Ce să faci dacă simți că îți urăști partenerul

De Unica.ro, pe

Surprinzător sau nu, nu este atât de neobișnuit să îți urăști partenerul din când în când – există însă câteva modalități prin care să poți elimina acest sentiment negativ.

Potrivit Women’s Health Magazine, este imposibil să trăiești cu cineva fără să te enerveze din când în când comportamentul său – dar pentru ca o relație să funcționeze, este nevoie să îți amintești în momentele dificile de tot ceea ce iubești la partenerul tău. De exemplu, este posibil să te enerveze că aproape niciodată nu duce gunoiul, dar poate compensează acest lucru prin altceva fără ca tu să îți dai seama.

Înainte de orice, trebuie să îți dai seama unde există lipsuri. Terapeutul relațional Jane Greer sigerează să îți pui următoarele întrebări: „Este vreo problemă nerezolvată? A făcut el ceva recent care m-a supărat? Au zis ei ceva? Mă simt neascultată?”.

Mai apoi, trebuie să ai grijă să nu îți lași sentimentele negative să ajungă în punctul de fierbere. „Dacă ești conștientă că ești supărată și nervoasă, cu cât poți vorbi mai devreme despre asta, cu atât mai puțin se înrăutățește, cu atât mai puțin te frămânți cu privire la asta și cu atât mai puțin răzbunătoare devii”.

Odată ce îți expui sentimentele adevărate în fața partenerului tău, încercați să căutați împreună soluții – la problemele mici, cum ar fi treburile prin casă, puteți face singuri compromisuri. Dacă problemele sunt mai profunde, de ordin psihologic, nu vă sfiiți să apelați la ajutor din partea specialiștilor.

Un terapeut de cuplu vă poate ajuta pe amândoi să vocalizați temeri pe care nu știați că le aveți și să descoperiți instrumentele necesare pentru a comunica mai bine și a fi mai empatici unul cu celălalt, iar la final sentimentele de ură nu vor mai exista.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter