5 moduri în care zâmbetul îți poate îmbunătăți viața

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 07 decembrie 2021, 11:54
Dacă zâmbești mai mult, atunci viața ta se va îmbunătăți considerabil, au descoperit oamenii de știință. Potrivit acestora, un adult zâmbește, în medie, de 20 de ori pe zi, în comparație cu un copil care zâmbește de aproximativ 400 de ori pe zi.
CONȚINUT VIDEO UNICA

Atunci când creștem numărul zâmbetelor scade, iar acest lucru nu face decât să scadă calitatea vieții întrucât un zâmbet poate face minuni pentru mintea și corpul tău.

Beneficiile zâmbetului

Zâmbetul te face un alergător mai bun. Vrei să îți depășești recordul? Atunci zâmbește când începi să oboseşti.

Potrivit cercetătorilor de la Universitățile Ulster și Swansea, persoanele care aleargă zilnic și zâmbesc timp de șase minute în timpul mișcării depus mai puțin efort.

Te face mai creativ. Dacă suferi de un blocaj mintal, zâmbește. Un studiu a aratat faptul că studenții care au vizionat un film ce i-a făcut să zâmbească sau să râdă au avut performanțe mai bune la calculele matematice. De asemenea s-a demonstrat faptul că angajații fericiți sunt cu 12% mai productivi.

Citeşte şi: Detalii neștiute din viața actriței Cristina Stamate. Drama din spatele zâmbetului

Face stresul să dispară. 169 de studenți ai Universității din Kansas au fost puși să zâmbească în timp ce au avut de rezolvat o problemă. Grupul care a zîmbit cel mai mult a avut un nivel al stresului mai scăzut.

Îmbunătățește luarea deciziilor. Un grup de bătrâni a primit cadou o pungă de dulciuri și o felicitare pentru ca, mai apoi, să fie pus să ia decizii în cadrul unui experiment. Cei care au zâmbit s-au descurcat mult mai bine față de cei care nu au primit nimic.

Citeşte şi: Upgrade pentru dantura. 5 tehnici dentare moderne care ofera un zambet de milioane

Îi face pe ceilalți să aibă încredere în tine. S-a demonstrat faptul că oamenii sunt mai predispuși să împrumute bani persoanelor care zâmbesc. Se pare că zâmbetul le dă celor din jur impresia că te concentrezi asupra lor într-un mod pozitiv şi le sporeşte încrederea

Vezi și cele mai frumoase citate despre zambet

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter