Alimente bune și rele pentru tenul tău

De Elena S. , pe

Aspectul pielii e in fluențat de meniul zilnic. Iata ce alimente sa iei în considerare mai des si pe care sa încerci sa le consumi mai rar, daca fac parte dintre cele care încarca tenul cu toxine.
Nutriţia zilnica are efect direct asupra energiei noastre, a sanataţii or ganismului si implicit asupra tenului. Asa ca unul dintre lucrurile importante la care trebuie sa avem grija este ca alimentele si preparatele pe care le mâncam sa nu aiba efecte negative.
Avocado si prunele
Aceste doua tipuri de fructe sunt unele dintre cele cu un rol major antioxidant. Ele fac parte din tre alimentele recomandate mai ales în cazul pielii uscate si ridate. Efectele încep sa se vada si în cazul tenului matur, asa ca îndrazneste sa le consumi oricând.
Fructele de pădure
Afinele, coa cazele negre, fragii şi zmeura au, pe lânga gustul dulce-acrisor inconfundabil, si efecte extraordinare asupra pielii. Explicaţia consta în faptul ca si ele conţin o cantitate însemnata de antioxidanţi si hidrateaza foarte bine.
Morcovul
Conţine vitamina A si beta-caroten care ajuta la protejarea pielii, inclusiv la expunerea la soare, si stimuleaza refacerea ţesuturilor. Consuma unul, chiar doi morcovi cruzi pe zi, în salate sau ca gustare. Îţi vor aduce numai beneficii.
Seminţele de in
Bogate în proteine si fibre alimentare, sunt pline de grasimi Omega 3 ce ajuta la estomparea ridurilor fine si la stergerea petelor. O jumatate de linguriţa de seminţe consumata zilnic timp de o luna si jumatate ajuta la calmarea iritaţiilor, a roseţei si menţine un bun nivel de hidratare.
Uleiul de măsline
Reuseste sa reduca infl amațiile din celule daca este consumat în cantitate de minimum doua lingurițe pe zi, cel mai usor fi ind în salata. Uleiul de masline hidrateaza foarte bine pielea.
Migdalele
Sunt foarte bogate în vitamina E, un antioxidant puternic, si protejeaza tenul în cazul expunerii în exces la razele ultraviolete. Asa ca, mai ales daca ai pielea sensibila, include în meniu si câteva migdale crude pe zi. Le poți mânca simple, cu iaurt sau în salata.
Tonul
Delicioasa carne de ton are, pe lânga grasimile sa na toase omega 3, si un alt in gre dient, seleniul. Acesta men- ți ne elastina, care ajuta pielea sa aiba un aspect ferm si tonifi at.
Ce alimente să consumi mai rar
Persoanele care consuma în mod constant carne, alimente proce sate, ciocolata, înghețata, zahar, condimente, ceai negru, cafea, bauturi carbogazoase sunt cele mai expuse la apariția acneei. Cresterea cantitații de zahar la nivel sangvin, ca urmare a consumului ridicat de alimente precum cele menționate anterior are drept consecința stimularea unor modificari hormonale care duc la „încarcarea” tenului cu toxine. O dieta cât mai saraca în grasimi rele, pâine si dulciuri, în favoarea fructelor si legumelor este cea mai recomandata pentru a avea o piele curata atât la exterior, cât si pe interior.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter