Asistentele medicale nevoite să verifice prizele și instalațiile de oxigen: „Sperăm din tot sufletul să nu se întâmple o tragedie”

De Unica.ro, pe
La Spitalul Witting din București, asistentele au fost puse să verifice prizele, instalațiile de oxigen și aparatura medicală pentru defecțiuni, deși nu au studii în domeniu.

Decizia a fost luată de conducerea spitalului cu speranța de a preveni o tragedie asemenea celei de la Piatra Neamț. Asistentele trebuie să anunțe de urgență șefii dacă descoperă vreo defecțiune la instalațiile de oxigen.

Tatiana Barbu, asistentă la Spitalul Witting, a povestit pentru Digi24: „Bineînțeles că noi o să fim trase la răspundere. Stăm în saloanele pacienților Covid aproape în permanentă. Sperăm din tot sufletul să nu se întâmple o tragedie. Noi suntem acolo și verificăm, dar nu e specialitatea noastră, nu avem studii în domeniu”.

Citește și: DSP Iași a rămas fără șoferi pentru misiunile de prelevare a probelor de la suspecții de COVID-19

Conform asitentei, instalația este nouă și nu ar trebui să fie predispusă la accidente. La rândul său, managerul spitalului, Cristian Banu, a explicat: „Sunt făcute în permanență reviziile. Există contractul de mentenanță pe care îl avem cu o firmă specializată pentru instalația de gaze medicinale, avem pentru computer tomograf, pentru aparatură din Radiologie. Există mentenanțele pentru aceste aparaturi care au un nivel mare de folosință. Pentru reparațiile curente, în schimb, avem serviciul Tehnic”.

Acesta a mai adăugat că pe fiecare tură există un plan de intervenție afișat pe fiecare etaj, precum și un conducător al intervenției. „Pompierul nostru în permanență actualizează, face instructajul de muncă”, a zis Banu. „Pe fiecare tură există un răspunzător pe linia de ISU”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter