Ce să faci ca să previi chisturile mamare

De Amelia Matei, pe
Cancerul de sân face parte din pericolele cele mai mari în rândul femeilor din zilele noastre. Există tipuri de chisturi mamare ce nu aduc vești chiar atât de rele însă, mai ales pentru că pot fi tratate cu remedii naturiste.

Să nu uităm totuși, în cazul apariției unor astfel de semne, că medicii sunt cea mai mare autoritate în domeniul afecțiunilor de orice fel, așa că cel mai important, înainte de a urma vreun tratament, este să le ceri părerea.

Cauzele chisturilor mamare

Se poate întâmâpla foarte des ca lobii glandelor mamare să se blocheze, permițând astfel lichidelor să se acumuleze în interior. Astfel apar chisturile. Aceste probleme mai pot avea și cauze ereditare, însă acestea nu au o incidență atât de frecventă precum cele din prima categorie.

Este foarte important să înțelegem că aceste chisturi mamare apar ca urmare a schimbărilor hormonale, care variază de la femeie la femeie. Acesta este motivul pentru care sunt necesare autoexaminările frecvente, deoarece modificările pot avea loc în orice moment.

Sunt foarte multe lucruri pe care le poți face pentru a preveni apariția chisturilor. În primul rând, controalele regulate, în special după vârsta menopauzei, sunt indicate pentru a împiedica astfel de complicații. O dietă cu alimente integrale și bogată în grăsimi animale vor ajuta în combaterea chisturilor, în paralel cu tratamentul recomandat de medici.

Elimină lactatele

Potrivit site-ului steptohealth.com, este recomandat să elimini din dietă toate produsele lactate, dar în special laptele. Toate aceste produse conțin hormoni, iar chisturile se formează ca urmare a modificărilor hormonale. Dacă simți nevoia să incluzi lactatele în dieta ta, cel mai bine ar fi să apelezi la produsele organice care provin de la animale ce nu sunt hrănite cu produse modificate genetic.

Evită cafeina și ciocolata

Stai departe de alimente care conțin cafeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul, băuturile dulci din comerț, ciocolata, băuturile carbogazoase și berea non-alcoolică. Aceste produse conțin metixantină, o substanță chimică ce stimulează în exces țesutul mamar.

Suplimentele alimentare

Uleiul de limba mielului, bogat în omega 6, poate calma durerile și diminua inflamațiile. La fel și omega 3, care poate fi întâlnit în uleiul de pește, semințele de in, uleiul de susan, uleiul de migdale sau din alte oleaginoase. Există studii care au demonstrat că Omega 3 poate proteja împotriva cancerului de sân. Și uleiul de moringa, ce conține omega 3, omega 6 și omega 9 din belșug, este o sursă importantă de antioxidanți naturali.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter