Ce se întâmplă dacă bei apă de cocos timp de 7 zile

De Amelia Matei, pe
Nu este cea mai delicioasă băutură din lume, însă este una extrem de benefică pentru organismul nostru, iar consumată zi de zi, timp de o săptămână, face cu adevărat minuni.

Apa de cocos este cunoscută pentru proprietățile ei curative și de detoxifiere. Cercetătorii au descoperit că apa de cocos are aceeași structură precum plasma din sângele nostru. În trecut, chiar era folosită ca substitut pentru plasma sângelui uman, fapt pentru care cei care practicau această metodă s-au lovit de un val uriaș de critici. Cu toate acestea, apa de cocos a salvat foarte multe vieți, scrie site-ul healthylifeland.com.

Iată ce se întâmplă dacă bei apă de cocos în fiecare zi, timp de o săptămână!

Apa de cocos poate fi folosită pe post de diuretic natural, pentru că are proprietăți care ajută la buna funcționare a tractului urinar, dar și a rinichilor. Ajută, de asemenea, la detoxifierea tractului urinar și a canalelor vezicăi. Este bogată în fibre, ceea ce o face benefică nu doar pentru aparatul urinar, ci și pentru cel digestiv. Acidul gastric, dacă vă confruntați cu o astfel de poblemă în exces, este reglat de apa de cocos.

Citește și: Oțetul de cocos, cel mai nou superaliment

Este excelentă pentru persoanele care fac sport în mod regulat pentru că îți dau un plus de energie și reglează producția de hormoni la nivelul glandei tiroide. La fel de bună este și după ce ai depus efort, pentru că vei avea parte de mai multă energie.

Apa de cocos este foarte bună și pentru ten, în special pentru pielea acneică, pentru tenul gras sau uscat. Curăță și hidratează pielea, iar dacă vrei să ai parte de un ten strălucitor pe tot parcursul zilei, trebuie să bei o cană de apă de cocos dimineața.

Citește și: Bomboane tropicale cu cocos, care cresc imunitatea

Persoanele care vor să elimine paraziții colonului pot rezolva problema tot cu ajutorul apei de cocos, în amestec cu uleiul de măsline.

Miraculoasa băutură ajută și la întărirea sistemului imunitar, te ajută să lupți împotriva bacteriilor și virușilor, în special cele care colonizează tractul urinar și care pot duce la infecții. Tratează și  afecțiunile gingivale, gonoreea, bolile infecțioase, răceala.

Tot cu o cană de apă de cocos pe zi, timp de șapte zile, rezolvi problemele de tensiune, mai exact hipertensiunea arterială. Iar dacă suferi de migrene, bea un pahar de apă de cocos tot timp de o săptămână: nu doar că te va hidrata, dar te va scăpa și de durerile de cap.

Consumată în aceeași doză, timp de o săptămână te ajută și să slăbești, pentru că oferă acea senzație de sațietate, iar pofta de mâncare va fi mai redusă.

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter