Ce spun buzele despre sănătatea ta

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 14 septembrie 2021, 14:06
Buzele noastre ne ajută să comunicăm, să ne hrănim, să iubim, însă pe lângă toate acestea ne pot oferi indicații prețioase despre starea noastră de sănătate.

Iată ce semnale legate de sănătate ne pot trimite buzele!

Renunță la rujul actual

Ai buzele umflate? Poate este de vină noul ruj pe care îl folosești sau poate ceea ce ai mâncat la prânz. Umflăturile sunt o reacție alergică la un ingredient, fie din mâncare, fie din cosmetice. Inițial, buzele încep să se umfle și să te mănânce, însă dacă devin uriașe, înseamnă că trebuie să mergi la urgențe.

Ai nevoie de proteine

Chiar dacă planul tău este să urmezi o dietă cât mai sănătoasă, este simplu să îți scape din vedere anumiți nutrienți. Iar uneori, aceste deficiențe se pot vedea pe buzele tale, susține Diane Madfes, doctor dermatolog, membrul Academiei Americane de Dermatologie. Dacă buzele tale se usucă brusc sau începi să ai crăpături în colțurile gurii, este posibil să ai lipsă de fier, zinc sau vitaminele B3 și B6. Iar de vină este dieta ta, în care nu prea ai inclus proteine animale. Soluția este foarte simplă: consumă carne roșie din când în când: etse una dintre cele mai bogate surse de zinc și fier. Nu-ți place carnea roșie? O poți înlocui cu somon, ouă, salate… Pentru a te asigura că sănătatea ta este în parametri normali, fă niște analize de sânge.

Dacă salivezi…

… înseamnă că suferi de cheilită angulară. Dacă dormi cu dinții încleștați, ai aparat dentar, înseamnă că ai tendința să salivezi foarte des. Saliva se strânge în colțurile gurii și generează infecții ce au ca efect crăparea pielii delicate să se crape.

Ai nevoie de yoga

Atunci când ești stresată, există șanse mari ca în jurul buzelor să apară bășici mici. Dacă te simți epuizată, stresată, cel mai bine este să mergi la yoga. Te vei detensiona și vei face și mișcare, iar porblemele pe care le ai într-o anumită perioadă parcă vor dispărea.

Trebuie să bei apă

Îți place să mănânci sărat foarte mult? Acest lucru are și urmări destul de vizibile la nivelul buzelor. Pentru că simți nevoia să bei apă constant și, dacă nu o faci, buzele îți vor crăpa. Există posibilitatea să simți și un gust amar în gură. Este un semn că nu stai deloc bine nici la capitolul hidratare internă.

Foto: Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter