Cele mai delicioase și sănătoase gustări de care să te bucuri în miezul verii

De Bianca Prangate, pe

Vara este greu să te ții departe de toate tentațiile, cum ar fi varietatea imensă de înghețată din magazine. Excesele mici și dese pot aduce, încet și sigur, la kilograme în plus, iar dacă vrei să eviți asta, poți înlocui gustările nesănătoase cu altele mai prietenoase cu silueta ta.

Dar doar pentru că vrei să mănânci mai sănătos nu înseamnă că trebuie să mănânci chestii plictisitoare și fără gust. Atunci când ai poftă de o gustare, există o grămadă de variante sănătoase la care să apelezi, cum ar fi cele de mai jos:

Mix de fructe și nuci

Cele mai delicioase și sănătoase gustări de care să te bucuri în miezul verii

Acest mix îți aduce în farfurie proteine, carbohidrați și grăsimi în cantitățile ideale. Trebuie doar să combini în părți egale fructe uscate neîndulcite (merișoare, prune, curmale, zmeură, caise, struguri sau orice altceva ai la îndemână) și nuci nesărate (arahide, migdale, caju, alune de pădure, nuci). Ai grijă doar să nu mănânci cantități industriale din acest mix – la urma urmei, constituie doar o gustare, nu o masă, așa că între 50 și 100 de grame ar trebuie să fie suficient.

Iaurt cu fructe, nuci și semințe

Cele mai delicioase și sănătoase gustări de care să te bucuri în miezul verii

Dacă vrei ceva delicios și care să îți potolească foamea dintre mese, varianta aceasta este perfectă. Trebuie doar să amesteci într-un pahar mic de iaurt următoarele: fructe proaspete (banane, căpșuni, afine sau orice îți place ție), nucile tale preferate și semințe (cele de chia sunt o variantă foarte bună, dar trebuie adăugate măcar cu o oră înainte). Rezultatul te va sătura rapid și îți va tăia orice poftă de dulce.

Mere cu unt de arahide

Cele mai delicioase și sănătoase gustări de care să te bucuri în miezul verii

Ce poate fi mai simplu decât atât? Îți trebuie doar un măr și o lingură de unt de arahide. Taie mărul în felii subțiri și așază-le pe o farfurie. Alături de ele, adaugă o lingură plină de unt de arahide. Tot ce îți rămâne de făcut este să înmoi fructele în untul de arahide și să te bucuri de cât de delicios poate fi să mănânci sănătos.

Roșii cu brânză feta

gustari sanatoase

Dacă la gustare preferi ceva mai sărat, sunt destule variante. Una din ele este o salată rapidă cu roșii și brânză feta. Taie o roșie, săreaz-o puțin și amestec-o cu mai multe cubulețe de brânză feta, după gust. Deasupra pune un fir subțire de ulei de măsline și câteva frunze proaspete de busuioc, pentru a completa gustarea. Astfel, cât ai clipi ai o salată delicioasă și sănătoasă, în care se regăsește magia regiunilor de pe malul Mării Mediterane.

Legume cu hummus

gustari sanatoase

Altă variantă este să mănânci câteva legume cu hummus. Legumele ideale sunt cele pe care le poți înmuia ușor, fără să se sfărâme – cum ar fi morcovii și castraveți. Hummusul îl poți cumpăra din orice supermarket sau îl poți face chiar tu acasă, internetul fiind plin de rețete care mai de care de preparare a acestei paste delicioase.

Toast cu tapenadă

gustari sanatoase

Tapenada este o pastă făcută din măsline, capere, ulei de măsline și, opțional, sardine. Este sărată și bogată în grăsimi sănătoase, fibre și proteine. O poți mânca direct cu lingurița, dar la fel de bine o poți întinde pe o felie de pâine prăjită sau pe o lipie. Acasă o poți face în maxim cinci minute, dar o găsești și în magazine, la raioanele de bucătărie internațională.

Popcorn

gustari sanatoase

Clasicul popcorn poate fi o gustare excelentă, mulțumită cantității de fibre pe care o are. Poți merge pe varianta clasică, în care îl servești doar cu sare. Dacă vrei ceva mai sofisticat, nu te sfii să presari pudră de usturoi și condimentele preferate (fie că e vorba de oregano, busuioc sau rozmarin) deasupra, pentru un plus de aromă.

Pere și brânză

gustari sanatoase

Dacă ești o fană a platourilor cu brânză servite la petreceri pentru felul în care combină gusturi și texturi opuse, nu există nimic mai potrivit pentru tine decât o farfurie cu această combinație. Taie o pară în felii, iar pe fiecare felie așază o felie mai mică de brânză cu un gust puternic, cum ar fi cheddar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter