Cercetătorii ar fi descoperit remediul universal pentru cancer

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 21 ianuarie 2020, 14:46
Cercetătorii de la o universitate din Marea Britanie au descoperit o nouă celulă care ar putea vindeca toate tipurile de cancer.

Potrivit Daily Mirror, oamenii de știință de la Universitatea din Cardiff au descoperit o nouă celulă de tip T ce poate distruge toate celulele canceroase din organism.

Aceste noi celule de tip T se obțin prin extragerea celulelor imune din organismul pacientului, acestea sunt modificate și apoi reintroduse în sângele pacientului pentru a ataca celulele canceroase.

Aceste celule sunt echipate și cu un receptor numit TCR cu ajutorul căruia recunosc și distrug majoritatea celulelor canceroase, fără să le afecteze în vreun fel pe cele sănătoase.

De asemenea, acest tip de celule pot distruge anumite tipuri de celule canceroase, însă nu pot detecta toate celulele bolnave.

Testele de laborator au arătat că noile celule de tip T, echipate cu receptorul TCR, au fost capabile să distrugă celulele canceroase care atacă plămânii, pielea, sângele, colonul, sânii, oasele, prostata, ovarele, rinichii și cervixul.

Dacă acest tratament revoluționar se dovedește a fi eficient va permite crearea unui nou medicament universal împotriva cancerului, bazat pe celule de tip T care ar implica costuri mult mai mici față de tratamentele actuale personalizate”, a declarat profesorul Awen Gallimore de la Universitatea din Wales.

Înainte, nimeni nu credea că acest lucru ar fi posibil”, a afirmat și profesorul Andrew Sewell, principalul autor al studiului.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter