Cum afli dacă bei suficientă apă. Fă-ți acum testul!

De Oana Savin, pe
Apa este esențială pentru o viață sănătoasă. Este esențial să îți menții organismul hidratat, mai ales că vara se apropie cu pași rapizi.

Medicine Plus a publicat un test ușor care îți permite să vezi dacă ești hidratată corect.

Testul se bazează pe „turgescența pielii”. Mai exact, pe elasticitatea pielii, ori cât de repede își schimbă forma și revine la normal atunci când o tragem sau o apăsăm. Pielea cu o elasticitate normală ar trebui să revină foarte repede la forma inițială, notează Business Insider.

Citește și: Hidratarea corectă. Câtă apă să bei în funcție de greutate

Pentru a verifica dacă ești hidratată corect poți strânge sau ciupi pielea de pe spatele palmei pentur câteva secunde. Dacă revine rapid la forma normală ești îndeajuns de hidratată. Dacă nu, trebuie să bei mai multă apă.

Potrivit ormanilor de știință, o persoană care cântărește 60 de kilograme ar trebui să consume aproximativ doi litri de lichide pe zi. Însă, medicii atrag atenția că nu toate lichidele hidratează organismul la fel de bine, un exemplu fiind sucurile carbogazoase, care conțin mult zahăr.

Citește și: 2 tratamente de hidratare pentru părul creţ

Pe de altă parte, sunt recomandate frcutele și legumele proaspete, apa conținută de acestea fiind o sursă bună pentru hidratare.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter