Cum te ajută primăvara să slăbești

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2016, 12:50
Primăvara nu este doar momentul în care renunți la jachete groase și cizme, ci este și un anotimp care te poate ajuta să ajungi la silueta de vis pe care ți-o dorești. Vezi cum poți face asta.

Vremea frumoasă te face să vrei să arăți bine

Când temperaturile încep să crească, renunți la hainele groase și începi să porți fuste și rochii care îți dezgolesc picioarele. Pentru a face asta, însă, știi că trebuie să arăți bine, așa că ești mai motivată să faci sport și să ai grijă de silueta ta. Nu trebuie să îți faci abonament la sală. Ieși în parc, plimbă-te cu bicicleta, aleargă, vei vedea imediat rezultatele.

Băuturile care se consumă primăvara au mai puține calorii

O ciocolată caldă are aproximativ 400 de calorii și chiar dacă pare cea mai bună alegere în zilele geroase, silueta ta are de suferit. Primăvara, însă, nu mai simți nevoia să consumi băuturi calde, care te îngrașă, astfel că vei reduce numărul de calorii dintr-o zi.

Produsele de sezon sunt foarte sănătoase

În zilele de iarnă, toată lumea simte nevoia să mănânce alimente grase sau bogate în zaharuri, pentru că acestea dau o stare de bine. Primăvara, însă, apar fructe și legume proaspete, care fac minuni pentru sănătatea ta. Mergi cât mai des la piață, să îți asiguri mereu proviziile necesare.

Legumele verzi ard grăsime

Nivelul crescut de insulină obligă organismul să depoziteze grăsime, acesta fiind și unul dintre principalele motive pentru care apare obezitatea. Poți lupta împotriva acestui efect consumând cât mai multe legume și fructe verzi. Cu cât mai verde este un fruct sau o legumă, cu atât mai eficient va fi în scăderea insulinei și arderea grăsimilor. Mănâncă cât mai mult spanac sau salată verde.

Adormi mai devreme

Pentru că se dă ora înainte, primăvara adormi mai devreme, astfel că îți este mai ușor să îți respecți programul de somn. Studiile arată că oamenii care dorm opt ore pe noapte au mai multă energie și mănâncă mai sănătos. Când ești obosită, simți nevoia să consumi carbohidrați și grăsimi pentru a scăpa de somn.

Ai mai multe ore cu lumină

Când te întorci de la birou și este încă lumină afară, te simți mai energică și ai mai mult spor să ieși la plimbare sau să faci orice altă formă de mișcare. După o iarnă în care ai stat mai mult în casă, sunt șanse să ai prea puțină vitamina D, așa că primăvara este momentul ideal să rezolvi această problemă.

Te uiți mai rar la televizor

Cum vremea este frumoasă, nu mai ești tentată să vezi un sezon întreg din serialul tău preferat și ieși mai mult în aer liber. Cu cât petreci mai puțin timp în fața laptop-ului sau a televizorului, cu atât mănânci mai puțin.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter