DSP Iași a rămas fără șoferi pentru misiunile de prelevare a probelor de la suspecții de COVID-19

De Unica.ro, pe

Direcția de Sănătate Publică Iași a rămas în pană de șoferi pentru misiunile de prelevare a probelor de la pacienți suspecți de COVID-19.

Până acum, patru mașini mergeau în timpul săptămânii pentru a preleva probe. Aceste mașini erau puse la dispoziție de Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cu încă o mașină și ISU. Mașinile nu puteau merge la prelevări decât în weekend, fiind zilnic în teritoriu.

Acest lucru era suficient, întrucât erau doar 30-50 de solicitări pe zi. Dar în ultima săptămână, acest număr a crescut la peste 100. Tocmai de aceea, DSP a lansat un apel, pentru a găsi alte șase mașini.

Citeşte și: Încă un vaccin anti-COVID-19 este gata! Are eficiență de 70-90%

„Avem promisiuni și de la firma Antibiotice, și de la Inspectoratul Școlar Județean, dar problema este că șoferii se tem să meargă în aceste misiuni, crezând că se pot infecta”, a explicat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, conform Libertatea. „Nu există însă niciun risc – asistentul care face recoltarea se echipează, se dezechipează, pune echipamentul într-un sac special și intră înapoi în mașină – nu există risc pentru șoferi. Dar teama există, nu am reușit să îi convingem”.

DSP Iași a distribuit pe rețelele de social media un apel către „societatea civilă, organizații nonguvernamentale, asociații sau fundații”, cu rugămintea de a le pune la dispoziție autoturisme și șoferi, spunând că dacă ar exista zece mașini nu ar mai exista întârzieri de testare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter