Fructe și legume delicioase care te-ar putea ucide

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 07 august 2020, 14:12
Fructele și legumele sunt delicioase și sănătoase, însă, în mod surprinzător, pot deveni letale dacă nu ai grijă cum le mănânci.

Potrivit Ranker, fructele și legumele de mai jos sunt pe cât de sănătoase, pe atât de periculoase dacă nu le mănânci cum trebuie sau dacă le consumi în exces:

Cireșele

Cine nu iubește cireșele? Roșii și zemoase, sunt fructul preferat de mulți copii și adulți. Însă în sâmburele cireșelor se află semințele lor. Aceste semințe conțin suficientă cianură să ucidă o persoană de 68 de kilograme, după cum arată Bon Appetit. Partea bună este că dacă înghiți din greșeală un sâmbure, probabil nu vei păți nimic și îl vei elimina cu ajutorul aparatului digestiv. Însă dacă acel sâmbure este spart sau sfărâmat, otrava se poate împrăștia cu ușurință în corp și să te răpună fără prea mult efort.

Cartofii

Cartofii sunt una din cele mai versatile legume, putând fi consumați într-o varietate de feluri: fierți, copți, prăjiți, piure, budincă și multe altele. Însă anumiți cartofi pot conține solanină, un pesticid natural toxic pentru oameni. Această substanță se găsește în cartofii care au o tentă verzuie și în cei care au început să încolțească. O persoană intoxicată cu solanină va experimenta stări de vomă, diaree și chiar stop cardiac. Din fericire, un adult de 45 de kilograme ar trebui să mănânce jumătate de kilogram de cartofi complet verzi înainte de a apărea simptome, potrivit unui studiu realizat de University of New Mexico.

Merele

Asemeni cireșelor, semințele din mere conțin cianură. Însă acele semințe devin periculoase doar atunci când sunt foarte bine măcinate. Semințele din mere conțin aproximativ 700 de miligrame de cianură pe kiloram, astfel încât ar fi nevoie de 100 de grame de semințe pentru a da gata o persoană cu o greutate de 68 de kilograme. Dacă e să ținem cont de faptul că un măr are cam opt semințe, ar fi nevoie să mănânci 25 de mere cu cotor cu tot deodată pentru ca cianura să se dovedească letală.

Fasolea roșie

Pe cât de delicioasă este fasolea roșie, pe atât de periculoasă poate aceasta să fie. În stare crudă, această conține o toxină numită fitohemaglutinină. Deși nu este letală, ea vine la pachet cu stări de greață severe și vomitat. Pentru a elimina toxina, fasolea trebuie fiartă timp de 10 minute înainte de a fi consumată, potrivit Huff Post. Însă apa trebuie neapărat să fi depășit temperatura de fierbere (100 de grade Celsius), altfel toxina nu face decât să se multiplice.

Foloseste urmatoarele 5 minute sa vezi cateva curiozitati despre fructe!

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter