Îmbătrânirea nu trebuie să vină la pachet cu îngrășatul, conform științei

De Bianca Prangate, pe

Procesul îmbătrânirii atrage după sine mai multe inconveniente, cum ar fi îngrășatul – însă nu înseamnă că dacă înaintezi în vârstă, trebuie să crească și numărul kilogramelor.

Unul din motivele pentru care luăm în greutate când îmbătrânim este că pierdem în mod gradual masa musculară – cam 1% în fiecare an, potrivit profesorului de medicină preventivă și de nutriție Donald D. Hensrud. Astfel, sistemul metabolic de bază devine mai puțin eficient, nemaiputând să ardă calorii atunci când ne odihnim.

„Poate părea imperceptibil de la un an la altul, dar compară cantitatea de masă musculară a unei persoane obișnuite de 80 de ani cu a unei persoane obișnuite de 20 de ani și devine mai evident” a explicat Hensrud, conform Science Alert. „Cu cât avem o masă musculară mai mare, cu atât avem un sistem metabolic mai bun în repaus”.

Pentru a nu te îngrășa odată cu înaintarea în vârstă, este important să menții o alimentație echilibrată și să faci mișcare. Dieticianul Jessica Murgueytio a spus că o variantă sunt exercițiile cu un antrenor personal, care te poate învăța cum să ridici greutăți într-un mod corect și sigur. „Pe lângă asta, îmi încurajez pacienții să atingă țelul zilnic de 10.000 de pași pe zi, așa că ei se plimbă în timpul zilei sau fac treabă prin casă sau prin curte în loc să se întoarcă acasă de la sală și să stea toată ziua”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter