Italia începe campania gratuită de vaccinare COVID-19. Cine va avea prioritate

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 decembrie 2020, 17:52
Italia va începe în 2021 o campanie de vaccinare anti-COVID-19 gratuită, la scară largă, cadrele medicale și persoanele în vârstă având prioritate.

Ministrul sănătății, Roberto Speranza, a declarat pentru Reuters că această campanie de vaccinare va începe în anul 2021, în prima parte a anului. „În sfârşit vedem uscatul, avem un traseu clar spre un port sigur,” a zis el, conform Libertatea. „Este probabil ca din ianuarie să înceapă primele vaccinări”.

Speranza a explicat că guvernul italian poate cumpăra 202 milioane de vaccinuri împotriva COVID-19 de la mai multe companii, momentan așteptând autorizare de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Primele persoane care vor putea beneficia de vaccin vor fi cadrele medicale, persoanele în vârstă și cele care trăiesc în căminele de bătrâni. Campania se va desfășura între primăvara și vara anului 2021.

În Italia au fost impuse noi restricții la începutul lui noiembrie, cu scopul de a ține al doilea val de COVID-19 în frâu. Măsurile au constat în impunerea unui lockdown parțial în zona de nord a Italiei, precum și limitarea activităților de afaceri.

Deși numărul de infectări a început să scadă de săptămâna trecută, guvernul  urmează să limiteze deplasările de sărbători, acestea având potențialul să crească numărul de infectări.

Italia a fost prima țară din lumea occidentală în care a apărut SARS-CoV-2. În această țară s-au înregistrat mai mult de 1,62 milioane de infectări de la începutul pandemiei de COVID-19 și 53.361 de decese.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter