Mihaela Bilic: „Gogonelele sunt provizii de vitamina C pentru iarnă!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 17 noiembrie 2020, 11:44

Ne aflăm într-o perioadă delicată în care trebuie să avem, mai mult ca niciodată, grijă de sănătatea noastră. Sezonul rece și pandemia de COVID-19 reprezintă adevărate provocări pentru organismul nostru, dar vestea bună este că există anumite alimente pline de nutrienți pe care le putem consuma pentru susținerea imunității. De data aceasta vorbim despre gogonele, una dintre sursele de bază de vitamina C din sezonul rece.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat, într-o postare făcută pe rețelele de socializare, cât de benefic este consumul de murături în această perioadă.

Citeşte şi: 10 lucruri mai puțin cunoscute despre murături

„Gogonelele-provizii de vitamina C pentru iarnă! Suntem din nou unici, noi că români, cu gogonelele noastre în saramură. În restul țărilor europeene nimeni nu știe că roșiile astea verzi sunt comestibile, ba chiar delicioase. E plină piață de gogonele de toate formele și mărimile, merită un mic efort să le puneți la borcan! Sunt garnitură perfectă la orice tip de carne, merg bine în post cu ghivecele de legume, zacusca pe pâine sau tocănița de cartofi. Sunt gospodine care știu să le „împodobească” de sărbătoare: asortate cu varză roșie, decorare cu rondele de morcov și țelină sau combinate cu buchetele de conopidă. Folosiți-le și pe cele mai coapte chiar dacă nu sunt la fel de țări, pulpă lor roză și gustul ușor dulceag îl întrec pe cel al pepenelui murat. Și, că un mic secret pentru păstrarea fermității și a limpezimii, folosiți bastonașe de hrean. Gogonelele sunt o sursă excelență de vitamina C pentru sezonul rece și cu siguranță mai bune decât alte legume proaspete aduse de la sute de kilometri și ținute cu săptămânile prin depozite. Borcanele cu murături nu trebuie să va lipsească din cămară, ele țin nu numai de tradiția noastră culinară, dar și de sănătate”, a explicat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter