Ce nu știai despre igiena intimă în timpul menstruației

De Sandra Sarbu, pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:32

Igiena intimă este importantă, trebuie menținută în permanență, iar în timpul menstruației cu atât mai mult. Iată câteva lucruri care nu trebuie trecute cu vederea în această perioadă a lunii:

Mâinile, mereu curate

În special dacă preferi să porți tampoanele interne, este foarte important să te speli pe mâini înainte să îl introduci și, evident, după. Trebuie să te speli pe mâini și dacă folosești absorbante clasice, tot înainte și după.

Toaleta zonei intime, până la trei ori pe zi

Dacă în orice altă zi este de ajuns să îți faci toaleta intimă o singură dată pe zi, în timpul menstruației o poți face până la trei ori pe zi, dacă vrei să te simți mereu curată. Poți folosi și șervețele umede delicate (cele de bebeluși sunt în regulă) când te ștergi, în timpul menstruației.

Schimbarea absorbantului

Pentru siguranță, dar și din motive de igienă, absorbantul trebuie schimbat frecvent. Tamponul intern poate fi ținut maximum trei ore, însă absorbantul poate fi ținut și până la șase ore, desigur, în funcție de cantitatea de lichid menstrual – în funcție de zile.

Absorbante diferite, pentru perioade diferite

În a doua zi de menstruație curge cea mai mare cantitate de lichid menstrual, așa că este indicat să alegi absorbante cu mai multe picături desenate pe ele. Pot fi un pic mai groase, însă pot absorbi cantități mai mari de lichid.

Pe timpul nopții, de asemenea, dacă vrei să te simți confortabil, poți alege să porți absorbante special făcute pentru dormit – sunt cele mai lungi, dar îți oferă mult mai multă protecție pentru mișcările în timpul somnului. În zilele de final, alege un absorbant cu mai puține picături desenate pe pachet, iar la final, în ultimele zile, poți purta doar absorbante zilnice.

Fără spălături intravaginale!

Spălăturile nu sunt recomandate în mod normal – decât în cazul unor afecțiuni – iar cu atât mai mult trebuie să le eviți în timpul menstruației, pentru că altfel crește riscul apariței unor infecții vaginale.

Mai multă protecție cu Always Ultra

Știai că specialiștii în produsele feminine caută în fiecare zi noi moduri în care să-ți satisfacă nevoile de igienă? La Centrul de Inovare German zeci de oameni de știință testează și creează noi tipuri de absorbante, în funcție de nevoile femeilor din întreaga lume!

Astfel, au reușit să îmbunătățească un produs ce îndeplinește principalele dorințe ale femeilor: menține senzația de uscat și curat mai mult timp, materialele folosite nu prezintă riscuri pentru sănătatea ta, neutralizează mirosurile neplăcute, iar prin tehnologia descoperită recent, poți purta absorbantele Always și până la opt ore.

Ce nu știai despre igiena intimă în timpul menstruației

Iată cum funcționează absorbantul Always Ultra:

Absorbantul Always Ultra are doar câțiva milimetri, dar este compus din mai multe straturi. Pe lângă design, ce mai este nou la absorbant este stratul de la suprafață – cel cu care ești în contact în permanență: acesta este format dintr-un material foarte moale la atingere, ce are mai multe găurele sub formă de pâlnie – acestea absorb lichidul seminal chiar și în pozițiile cele mai incomode – testele au demonstrat că atrag lichidul chiar și când ești cu… susul în jos!

După ce trece de primele două straturi, lichidul menstrual ajunge într-unul care îl absoarbe în întregime și îl transformă în gel, care nu mai iese la suprafață nici când este sub presiune (când stai jos, de exemplu). Mai mult, tot în acest strat lichidul este dispersat, astfel ca senzația plăcută de piele uscată să apară imediat.

Aripioarele absorbantului Always Ultra de asemenea atrag lichidul în interior, astfel că nici sportul nu mai este o problemă în timpul menstruației.

1,5 miliarde de femei din lumea întreagă deja îl folosesc. Tu l-ai încercat?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter