10 produse alimentare care te fac să arăţi obosită

De Sandra Sarbu, pe

Eşti ceea ce mănânci, iar alimentele pe care le consumi au un efect vizibil asupra stării tale şi asupra modului în care arăţi. Iar aici nu este vorba doar de kilogramele în plus sau în minus, ci şi de faptul că unele produse alimentare te fac să arăţi obosită. Iată care sunt acestea:

Sare

Produsele cu multă sare te deshidratează, astfel că îţi usucă pielea, iar din acest motiv arăţi mai obosită ca de obicei. Atunci când găteşti, adaugă mai puţină sare în mâncare sau optează pentru alte condimente în locul sării.

Îndulcitor artificial

Unii ar spune că este mai bun decât zahărul, însă nu este adevărat. De fiecare dată când consumi zahăr sau alţi îndulcitori artificiali, tenul tău va arăta obosit şi umflat.

Prăjeli

Fie că prăjeşti cartofi sau chiftele vegetale, tot prăjeli sunt şi tot te fac să arăţi şi să te simţi obosită tot timpul. Uleiul de prăjit are grăsimi nesănătoase, care îţi blochează arterele şi îţi omoară celulele mai repede decât ar trebui.

Gogoşi

Sunt prăjite şi sunt pline de zahăr – nu sunt deloc sănătoase pentru sănătatea ta şi nici pentru aspectul tău exterior.

Alcool

Dacă bei mai mult de un pahar pe zi, te va deshidrata şi vei arăta obosită, pielea ta va avea un aspect uscat. Dacă totuşi bei mai mult de atât, alternează băuturile alcoolice cu apa, măcar să te hidratezi.

Carbohidraţi

Nu este nevoie să renunţi cu totul la carbohidraţi, ci excesul este cel dăunător, pentru că îţi afectează colagenul din piele.

Carne roşie

Dacă mănânci carne roşie mai mult de o dată pe săptămână, ai putea face riduri înainte de vreme, arată unele studii, din cauza compusului de carnitină din carne, care întăreşte pereţii vaselor de sânge.
10 produse alimentare care te fac să arăţi obosită

Mezeluri

Acestea sunt pline de conservanţi care îţi pot inflama pielea dacă înghiţi prea multe astfel de substanţe. Ar trebui să mănânci mezeluri mai rar şi de preferat este să cumperi produse naturale, de ţară.

Mâncăruri condimentate

Iuţeala din ardei şi alte astfel de condimente este bună pentru metabolism, însă nu şi pentru peielea ta. Pielea ta se poate irita şi chiar îţi pot apărea pete pe piele din cauza vaselor de sânge dilatate.

Dulciuri

Zahărul nu este benefic pentru nicio dietă, ci doar creşte producţia de insulină până la un vârf, urmată de o cădere bruscă, ce te va face să te simţi foarte obosită şi îţi va umfla pungile formate sub ochi. Dacă trebuie neapărat să mănânci ceva dulce, atunci limitează-te la un singur baton sau un singur pachet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter