Remedii naturiste pentru un sistem digestiv inflamat

De Amelia Matei, pe
Inflamațiile care apar în organism pot fi de cele mai multe ori supărătoare și reprezintă deseori semnul unor probleme destul de grave.

De exemplu, inflamațiile produse în zona abdominală au de regulă drept cauză consumul de alimente expirate sau mâncatul în exces. Mai pot fi cauza intoleranței la anumite alimente, cum ar fi glutenul, lactatele, cerealele, legumele sau carnea.

Există medicamente care se găsesc în farmacii și care combat aceste probleme, dar există și remedii naturiste care, spre deosebire de prima categorie, te feresc de efectele secundare.

Apa și oțet de mere

Dacă ai mâncat un prânz prea bogat în acizi sau ai avut parte de o masă prea copioasă, atunci oțetul de mere cu apă este soluția. Amestecă o ceașcă de oțet de mere cu o ceașcă de apă și bea mixul înainte sau după fiecare masă.

Citește și: Tipuri de grăsime abdominală. Cum scapi de ea

Ceaiul de scorțișoară

Scorțișoara este un condiment care are proprietăți digestive ce poate ajuta la detoxifierea organismului. Este foarte bună împotriva balonării și gazelor. Încălzește puțină apă, toarnă într-o cană și adaugă o linguriță de scorțișoară. Las-o la infuzat timp de 10 minute și pune puțină miere.

Ceai de mușețel

Mușețelul are proprietăți antiinflamatoare care asigură echilibrului sistemului digestiv și calmează durerea de stomac. Fierbe apa, toarnă într-o cană și adaugă două lingurițe de flori uscate de mușețel. Lasă la infuzat timp de 15 minute. Bea ceaiul după ce ai mâncat de prânz.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este la fel de bun antiinflamator precum mușețelul și are o sumedenie de beneficii pentru sănătate. Calmează durerile abdominale, te scapă de stările de greață și ajută la reglarea metabolismului. Este, de obicei, recomandat în curele de slăbire pentru că are proprietăți termogenice – ajută organismul în arderea caloriilor. Pune o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat în apă fiartă. Lasă să dea în clocot, după care lasă la infuzat timp de zece minute.

Citește și: Cum îți poți subția talia cu ghimbir

Roșii

Roșiile sunt un puternic antioxidant care ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățind astfel funcțiile multor organe. Consumul de roșii este benefic în arderea grăsimilor, deoarece acestea conțin, de asemenea, fibre și fitonutrienți. Pe lângă toate acestea, conțin și foarte multă apă, așadar sunt foarte bune și în curele de slăbire. Pune în blender cinci roșii, jumătate de cană de apă și suc de la o lămâie mai mică. Poți consuma acest suc  în orice moment al zilei.

Ceaiul verde

Este una dintre băuturile cele mai recunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatoare. Ajută, la fel ca roșiile, și în lupta împotriva grăsimilor, având rezultate bune în special în zona abdominală.

Sucul de ananas și castravete

Acest suc natural combină două dintre cele mai diuretice alimente, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism. Calmează inflamațiile abdominale datorită cantității importante de apă pe care o conțin. Pe lângă asta, după ce veți consuma cu regularitate acest suc, veți observa că aveți un corp mai suplu și o piele mai frumoasă.

Ingrediente
3 felii de ananas

2 castraveți medii

Jumătate de lingură de ghimbir măcinat

Jumătate de cană de apă (100 ml)

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un blender și lasă-le să se amestece până când compoziția devine omogenă. Consumă băutura fie pe stomacul gol, fie după prânz.

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter