Află cât de bună e supa de oase pentru sănătatea ta

De Sandra Sarbu, pe Ultimul update Miercuri, 24 iunie 2015, 09:45

Supa de oase e folosită de sute de ani pentru îmbunătățirea sistemului imunitar și nu doar în scopuri alimentare. În zilele de astăzi, studiile au arătat că într-adevăr supa de oase este foarte sănătoase și are numeroase beneficii pentru organism. Iată care sunt acestea și cum poți prepara și tu o supă de oase acasă:

Sănătatea sistemului digestiv
Supa de oase este foarte bună pentru sănătatea stomacului și intestinelor tale și promovează o digestie corectă. Gelatina din oase este cea care atrage și păstrează toate lichidele, inclusiv cele digestive, așadar vine în sprijinul digestiei corecte.

Reduce durerea și inflamația
Datorită sulfaților, glucozaminei și a altor compuși din osul fiert, cu supa de oase poți reduce durerile și inflamația. Este bună pentru durerile cauzate de gută, durerile musculare cauzate de febră, cele cauzate de reumatism și artrite.
Aminoacizii din oase au efecte anti-inflamatoare, dar sunt și de ajutor în cazul în care suferi de insomnii, datorită proprietăților calmante de care au dat dovadă.

Vindecă gripele
Gripa este o infecție bacteriană, iar supa de oase, în principal cea din oase de pui, are cu adevărat proprietăți care inhibă și tratează aceste infecții.

E bună pentru păr și unghii
Datorită tuturor nutrienților din măduva osoasă, părul și unghiile vor crește mai repede și vor avea aspect mai sănătos. Trebuie să mănânci o astfel de supă în mod regulat ca să beneficiezi timp îndelungat de aceste efecte benefice.

Oase puternice și sănătoase
Supa de oase conține cantități mari de calciu, magneziu și alți nutrienți, ce joacă un rol important în formarea oaselor. De aceea este sănătos să îi dai și copilului tău să mănânce supă de oase, de mic.

Cum prepari supa de oase

Ingredientele necesare:

  • 1 pui întreg (de preferat crescut organic) sau 1 kilogram de oase de pui – gât, spate, piept și aripi
  • opțional 2-4 picioare de găină
  • 3 litri de apă
  • 2 linguri de oțet
  • 1 ceapă mare tăiată grosier
  • 2 morcovi curățați și tăiați în bucăți mari
  • 3 tulpini de țelină
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Umple o oală mare, înaltă, cu apă. Adaugă oțetul și toate legumele – în afară de pătrunjel – în apă. Adaugă oasele sau puiul întreg și lasă la fiert. Deasupra apei se va forma o spumă pe care o iei cu lingura.
După ce începe să clocotească, lasă focul la minimum și lasă oala pe foc – trebuie s-o lași pe foc (la foc mic) încă 4 de ore. Cu 10 minute înainte să oprești focul, adaugă și pătrunjelul mărunțit.

La final, scoate oasele din oală și toarnă supa prin sită ca să îndepărtezi orice fragment de os.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter