Tratament pentru acnee – 4 tratamente anti acnee cu efect garantat

De Camelia Sinca, Erika Chivu, pe

Dacă ai încercat o mulțime de creme cosmetice, dar nici un produs nu a avut un rezultat eficient, este cazul să treci la cel mai bun tratament pentru acnee. Îți recomandăm patru tratamente anti acnee cu efect garantat pe care să le încerci pentru a trata acneea.

Tratament pentru acnee – Retina A sau Smooderm

Ambele creme-medicament pentru acnee au la bază aceeaşi substanţă activă, acidul retinoic. Efectele sale se văd după câteva luni de utilizare, timp în care, de obicei, se observă o exacerbare a acneei. Mai exact, produsul eliberează micile coşuri ascunse în piele, tocmai pentru a curăța în profunzime pielea.

Preţ tratament pentru acnee: Retin-A – 14 lei, Smooderm – 12 lei

Tratament pentru acnee – Brevoxyl

Tratamentul pentru acnee ce conţine peroxid de benzoil, se recomandă în formele uşoare şi medii de acnee. Reduce nivelul bacteriilor care provoacă micile infecţii şi previne apariţia de noi puncte negre şi coşuri. Un tratament pentru acnee ce se folosește o dată sau de două ori pe zi, pe toate zonele afectate. Efectele se văd în câteva săptămâni de tratament. Poate să producă iritaţii locale sau roşeaţă pe tenul sensibil, caz în care crema se foloseşte mai rar.

Preţ tratament pentru acnee: Brevoxyl – 30 lei

Tratament pentru acnee – Zineryt

Conţine alcool, eritromicină, care inhibă dezvoltarea bacteriilor, şi zinc care măreşte efectul eritromicinei. Este  un tratament pentru acnee recomandat în toate tipurile de acnee, iar efectele sunt vizibile în 10-12 săptămâni de tratament. Zineryt poate să ducă la iritaţii pe locul unde a fost aplicat. Se poate cumpăra doar pe bază de reţetă.

Preţ tratament pentru acnee: Zineryt – 32 lei

Tratament pentru acnee – Skinoren

Skinoren este tratamentul pentru acnee indicat în formele uşoare şi moderate. Contine acid azelaic, care are efect antimicrobian şi comedolitic. Tratamentul se aplică de două ori pe zi, în strat subţire, iar efecte se observă în patru săptămâni. Tenul este curat și luminos.

Preţ tratament pentru acnee: Skinoren – 33 lei

De reţinut că toate cele patru tratamente pentru acnee pot provoca uşoare iritaţii locale – roşeaţă, mâncărime, piele uscată, senzaţie de arsură – caz în care se aplică mai rar sau în cantităţi mai mici.  Sunt posibile şi reacţii alergice la substanţele active, tocmai din acest motiv este indicat să aplici o cantitate mică de cremă pe o porţiune mai mică de piele înainte de a începe tratamentul propriu-zis. Înainte de utilizare tratamentelor pentru acnee este recomandat să citești cu atenție prospectul și să respecți instrucțiunile.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter