10 trucuri de dietă care te pot ajuta să slăbeşti mai uşor

De Sandra Sarbu, pe

Să ţii dietă nu este atât de uşor precum pare. Aşa că te poţi ajuta şi de următoarele 10 trucuri ca să slăbeşti mai uşor şi nu doar înainte de Sărbători, ci le poţi pune în aplicare oricând.

Înlocuieşte gustările cu migdale

Ţine la îndemână mereu o punguţă cu migdale crude, astfel că dacă ţi se face foame între mese, poţi ronţăi câteva – în jur de 10-12 – şi te vei simţi sătulă până la masa următoare. Aşa nu vei mai fi tentată să apelezi la junk food când ţi se face foame.

Bea apă

Deseori se poate întâmpla să se confunde senzaţia de foame cu cea de sete. Aşa că înainte să te pui pe mâncat între mese, bea un pahar sau două de apă şi vezi dacă te mai simţi la fel după.

Mai scade din paste

Dacă mai mănânci paste făinoase din când în când, schimbă o cană din porţia totală de paste cu una de legume. Aşa vei lua mai puţine calorii la o masă şi vei avea mai multe fibre.

Mănâncă iute

Pe lângă faptul că mâncărurile iuţi îţi pot spori metabolismul – de obicei iuţeala provenind de la ardei – te ajută să te simţi şi sătulă mai repede.

Mănâncă avocado

Mănâncă o jumătate de avocado în fiecare zi, dacă vrei să slăbeşti mai repede. Este săţios şi a fost asociat în mai multe studii cu un nivel înalt de colesterol bun.
10 trucuri de dietă care te pot ajuta să slăbeşti mai uşor

„Plină” ca japonezii

Japonezii mănâncă în stilul „hara hachi bu”, adică nu până se simt sătui, ci cât să fie cam 80% sătui. Şi tu poţi face la fel dacă vrei să slbeşti scăzând numărul de calorii pe zi. Mănâncă încet, muşcă mai puţin şi mestecă mai mult. În plus, încearcă să stai la masă cel puţin 20 de minute, pentru că creierul are nevoie de 20-30 de minute pentru a transmite semnalul că eşti plină.

Calculează-ţi porţiile

Ca să nu mănânci mai mult decât ai nevoie, trebuie să îţi măsori porţiile. Nu ai nevoie de cântar sau alte instrumente complicate de bucătărie, ci mâinile tale sunt îndeajuns: carne cât să îţi intre într-o palmă, legume cât ambele palme, o palmă de fructe şi nu mai mult de un deget (mare) de grăsime.

Plănuieşte mesele

Ca să nu te trezeşti că trebuie să mănânci la fast food pentru că nu ai altă opţiune, plănuieşte de acasă ce vei mânca în fiecare zi, măcar pentru două-trei zile. Mâncarea gătită în casă nu doar că este mai sănătoasă, dar te ajută să şi economiseşti.

Nu ţine mâncarea lângă tine

Dacă te trezeşti gândindu-te adesea la mâncare, poate fi din cauză că o ţii prea aproape de tine. Nu ţine pachetul pe biroul la care stai să lucrezi, ci pune-l departe. Aşa nu te vei mai gândi la mâncare şi nu-ţi va mai fi foame atât de des.

Evită alcoolul

Băuturile alcoolice conţin numeroase calorii şi nu te ajută deloc în dietă. Totuşi, dacă nu vrei să elimini alcoolul din dietă, rezumă-te la doar două băuturi pe săptămână. Şi dacă bei mai multe pahare, între fiecare două pahare bea şi un pahar de apă, astfel vei fi hidratată şi vei bea mai puţin alcool.
Foto 1: Shutterstock
Foto 2: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter