Trucuri simple care te ajută să scapi de coșurile de pe brațe

De Amelia Matei, pe
De când te știi te ferești să porți maiouri, rochii fără mânecă sau chiar la plajă îți pui o eșarfă pe umeri, pentru a ascunde intesteticele coșuri de pe brațe? Există soluții care te ajută să scapi de această problemă, soluții pe care le găsești chiar în natură.

Care este cauza coșurilor roșii pe brațe

Este o problemă mai mult de ordin estetic, care poate avea mai multe cauze, dar care nu ne pun în pericol sănătatea. Cel mai adesea aceste mici iritații roșii apar în urma unor modificări hormonale prin care adolescentele trec în perioada pubertății și care pot avea efect prelungit, până la maturitate. Astfel de probleme pot apărea, de asemenea, și la bărbați.

Și alimentația poate influența într-o mare măsură apariția roșeței la nivelul pielii, însă cercetătorii nu au descoperit suficiente dovezi pentru a susține această teorie.

Dacă nu reușești să scapi de aceste probleme ale pielii cu tratamente special prescrise și preparate, este posibil să suferi de Keratosis pilaris (pielea de găină). Această tulburare determină acumulări ale unei proteine supranumite keratină care se depune în foliculii de păr, cauzând inflamarea pielii și având aspectul pielii de găină. Este o problemă foarte comună pentru persoanele care au pielea foarte uscată, au dermatită atopică (eczeme) și care, spun cercetătorii, este ereditară. Cea mai bună soluție pentru a identifica problema cât mai corect este să consulți un dermatolog.

Exfoliant natural

Exfolierea ajută la îndepărtatea celulor moarte de la nivelul epidermei – vinovate de inflamarea foliculilor.

Ingrediente:

O lingură de miere (25 de grame)

O lingură de zahăr (15 de grame)

O lingură de amidon de porumb (15 grame)

2 linguri de iaurt

Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele până când acestea devin o pastă omogenă și aplicați pe zonele afectate masând ușor. Lăsați să acționeze timp de 10 minute. După ce au trecut cele 10 minute, clătiți cu apă rece și folosiți o loțiune fără uleiuri.

Apă cu sare

Sarea este un ingredient care ajută la reducerea excesului de grăsimi acumulate în diverse zone ale pielii.

Ingrediente

Jumătate de ceașcă de sare (125 de grame)

Apă caldă

Mod de preparare

Pune sarea într-un bol cu apă caldă și ține mâinile în vas timp de zece minute. Apa trebuie să fie cât mai fierbinte, pentru că astfel porii se deschid foarte mult, facilitând astfel îndepărtarea depunerilor de sebum.

Scrub cu miere și sare

Ingrediente

3 linguri de ovăz măcinat (50 de grame)

2 linguri de miere (50 de grame)

2 linguri de sare (30 de grame)

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele până când obțineți o pastă omogenă. Aplicați pe zonele afectate cu mișcări circulare, ușoare. Lăsați să acționeze timp de 15 minute. Pentru rezultate optime ar trebui să repetați acest tratament timp de trei ori pe săptămână.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter