Aceasta este vârsta la care oamenii se simt cel mai deprimați

De Bianca Prangate, pe
Probabil ai auzit și tu de criza vârstei de mijloc. Poate te-ai gândit că este un moft, dar cercetătorii au demonstrat că este cât se poate de reală, conform Telegraph.

Profesorul David Blanchflower de la Dartmouth College, din New Hampshire, SUA, a comparat date din 132 de țări cu privire la relație dintre vârstă și nivelul de fericire. Astfel, a ajuns la concluzia că la vârsta de 47,2 ani suntem mai nefericiți ca oricând, după cum relatează Libertatea.

Blanchflower a arătat în studiu că fericirea, de-a lungul vieții unui om, scade și crește sub forma literei U. La baza literei, în punctul cel mai jos, s-ar afla vârsta de 47,2 ani. Ba mai mult, profesorul a descoperit într-un alt studiu aceeași traiectorie a fericirii la primate, lucru care l-a făcut să tragă concluzia că depresia specifică vârstei de mijloc este o constantă universală de fapt.

„Ceva foarte natural se petrece aici… poate este ceva genetic”, a zis el. „Când ai același pattern în 132 de țări, adevărul este că e greu să nu îl găsești”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter