Vitamine pentru îngrășat: Ce vitamine să consumi ca să iei în greutate

De Camelia Sinca, Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 11 octombrie 2022, 12:38
Nu toate femeile se luptă cu kilogramele în plus. Multe femei se străduiesc să se îngrașe, iar pentru asta caută în permanență să consume vitamine care ajută la îngrășat. Află care sunt vitaminele recomandate pentru îngrășat, dar și cum trebuie să le consumi pentru a te asigura că iei în greutate!

Vitamine pentru îngrășat – Ce vitamine îngrașă

În orice dietă echilibrată, vitaminele și mineralele, sub formă de pastile sau din alimente, sunt esențiale deoarece au un conținut bogat de nutrienți importanți pentru sănătatea organismului. Dacă, în anumite cazuri, anumite vitamine sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească în mod sănătos, furnizându-i în continuare organismului nutrienții esențiali pentru buna funcționare a organismului, există și vitamine care pot încetini metabolismul ori pot crește pofta de mâncare. Acestea sunt recomandate persoanelor care vor să se îngrase în mod sănătos.

Cum să te îngrași – ce vitamine să consumi

Dacă vrei să ai câteva kilograme în plus, pentru un organism sănătos, în primă fază trebuie să analizezi sursa problemei cu greutatea. De ce nu reușești să te îngrași? Este posibil să suferi de o afecțiune ori un parazit care nu te lasă să absorbi  substanțele hrănitoare din alimente. Sau, poate că greutatea ta este sub medie din cauza faptului că nu te hrănești suficient ori nu urmezi o dietă echilibrată.

Să consumi calorii foarte multe într-un timp scurt poate fi o cale să te îngrași rapid, dar vei aduna grăsime multă care, o dată depozitată, poate provoca apariția mai multor boli.

Așadar, atunci când vrei să te îngrași, nu este de ajuns să consumi un număr mare de calorii, ci trebuie să te asiguri că numărul de kilograme pe care îl vrei în plus este format dintr-o combinație perfectă de masă musculară și grăsime.

Vitamine pentru îngrășat

Ce vitamine îngrașă – Insulina

Dacă vrei să te îngrași, ar trebui să adaugi carbohidrați în dieta ta. Insulina produsă ca să digere carbohidrații ajută la absorbția nutrienților și la câștigarea în greutate. Insulina permite zahărului din alimente să pătrundă în celule și îl transformă ulterior în energie.

Ce vitamine îngrașă – Creatină

Creatina este un supliment care îți trimite doze de energie intensă în mușchi, dar de scurtă durată. Astfel, crește cantitatea de exerciții fizice și poți folosi mușchii mai intens, iar în felul acesta îți vei crește masa musculară și vei acumula câteva kilograme sănătoase.

Ce vitamine îngrașă – Tiamină (Vitamina B1)

Una dintre vitaminele solubile în apă din complexul B, tiamina, crește pofta de mâncare, potrivit celor mai recente studii.

Ce vitamine îngrașă – Zinc

O dietă săracă în zinc îți usucă pielea și îți sensibilizează unghiile și părul. În plus, lipsa zincului în organism îți taie pofta de mâncare, ceea ce nu ajută dacă vrei să te îngrași. Cu cât consumi mai multe alimente bogate în zinc, cu atât vei avea mai multe șanse de îngrășare.

Ce vitamine pentru îngrășat poți găsi sub formă de suplimente

Multivitamine

Mai multe studii au demonstrat că un cocktail potrivit de multivitamine luate sub formă de suplimente împreună cu o alimentație echilibrată pot ajuta la creșterea în greutate fără urmări negative asupra sănătății.

Asigură-te că multivitaminele pe care le alegi conțin: tiamină (vitamina B1), riboflavină (vitamina B2), niacină (vitamina B3, vitamina PP), acid folic, vitamina A, B6, B12, vitaminele C și E.

Fier

Anemiile cauzate de deficiența de fier sunt grave la copii dar și la adulți, iar în cazul celor mici, dacă sunt sub greutatea normașă, lipsa de fier poate provoca întârzieri în dezvoltare fizică și mentală.

Vitamina D

O structură osoasă sănătoasă poate să susțină o greutate mai mare pe schelet, deci trebuie mereu să te asiguri că organismul tău primește suficientă vitamina D.

La femeile în vârstă, lipsa calciului și a vitaminei D pot agrava sau declanșa osteoporoza, ceea ce face câștigarea în greutate mai problematică.

Cură de îngrășare rapidă – cele mai bune alimente de consumat pentru a te îngrășa sănătos

  • Banane;
  • Ouă;
  • Lapte integral;
  • Pâine;
  • Struguri;
  • Carne de vită;
  • Unt de cocos sau arahide;
  • Iaurt grecesc;
  • Pește gras – somon, ton, macrou;
  • Ciocolată;
  • Shake-uri;
  • Batoane proteice;
  • Nuci și semințe;
  • Avocado;
  • Paste integrale.

Vezi tutorialul video de mai jos care îți explică ce vitamine să iei ca să te îngrași și cum funcționează metabolismul în prezența acestora ca să iei în greutate în mod sănătos.

Unele vitamine ajută la îngrășat, deoarece cresc pofta de mâncare și ajută corpul să crească masa musculară. Acestea au efect dacă adaugi o dietă echilibrată și faci puțină mișcare.

Sursa foto vitamine pentru îngrășare femeie: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter