2 lucruri de care ai nevoie ca să-ți albești dinții. Fără tratamente speciale

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 17 ianuarie 2022, 09:46

Cei mai mulți oameni cred că trebuie să facă compromisuri legate de sănătatea orală dacă își doresc dinți albi, căci în general tratamentele pentru albire afectează atât smalțul dinților, cât și gingiile. Greșit! Primul pas către o dantură mai albă este un periaj executat corect.

Dar să o luăm cu începutul.

De unde vine albul dintelui? Dentina (aflată sub smalț) este responsabilă de culoarea naturală a dinților. Aceasta conține calciu și este mată, iar smalțul este alb transparent sau alb albăstrui. O dată cu vârsta și din cauza alimentației smaluțul să părează și devine gălbui. Din fericire, procesul este reversibil.

Și nici măcar nu ai nevoie de tratamente scumpe și periculoase. Sunt de ajuns aceste două lucruri:

  1. Alege periuța potrivită!

Ai nevoie, în primul rând, de o periuță potrivită. Te-ai gândit să încerci una sonică? Este o investiție în sănătatea și aspectul dinților tăi pentru că îndepărtează cu pâna la 100% mai multe pete de pe dinți decât periuțele manuale.

Nu uita! Un cap de periuță sonică trebuie schimbat o dată la 3-4 luni pentru că acesta își pierde calitățile, în timp. Dacă periuța prezintă urme de deteriorare înainte de trei luni, se recomandă, la fel, schimbarea.

  1. Periază dinții corect!

În al doilea rând, un periaj corespunzător este foarte important dacă vrei să-ți albești dinții. Făcut de două ori pe zi, va ține la distanță și va îndepărta resturile alimentare ce pot păta smalțul. Pasta de dinți pentru albire îndepărtează doar petele de suprafață, așa că periuța de dinți este esențială în obținerea unor dinți mai albi.

Periuța Phillips Sonicare HealthyWhite+ folosește tehnologia sonică pentru a te ajuta să ai dinți mai albi și mai curați. 2 minute în modul Curățare și 30 de secunde suplimentare în modul Albire te vor ajuta să îndepărtezi petele dificile de cafea, ceai, tutun sau vin roșu. În numai 2 săptămâni dinții se vor albi cu 2 nuanțe.

Nu îți face griji dacă nu ești obișnuită cu o periuță sonică. Programul cu pornire ușoară va crește treptat puterea la primele 14 utilizări pentru ca tu să te poți împrieteni cu ea, treptat.

Cum știi când trebuie să oprești periajul

Dacă la periuța manuală un periaj trebuie să dureze cel puțin 3 minute, la periuța sonică vorbim de doar 2 minute.

Sfatul nostru: alege o periuță sonică cu cronometrul inclus. Acesta te va anunța când trebuie să închei periajul pentru fiecare pătrime a gurii. Foarte util!

Periuța sonică pentru dinți sensibili și lucrări dentare

Periuța sonică este perfectă și dacă ai dinții sensibili. Aceasta, prin acțiunea sa dinamică va curăța delicat și eficient spațiul dintre dinți si de-a lungul gingiei.

O pot folosi în siguranță și cei care au lucrări dentare (plombe, coroane, fațade). Periuța nu va afecta lucrările și nici nu va fi afectată de acestea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter