Ce se întâmplă dacă nu îți periezi corect dinții

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 24 iunie 2016, 17:58

Cu toții ne dorim un zâmbet strălucitor, așa cum vedetele de la Hollywood ne-au obișnuit de ani de zile. Numai că, spre diferență de ele, noi chiar încercăm tot felul de paste de dinți, în speranța că una dintre ele chiar o să funcționeze și o să ne împlinească dorința. Dar te-ai gândit vreodată că poate nu pasta de dinți e de vină pentru faptul că nu ai dinți perfect albi?…

Pentru o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos, strălucitor, pasta de dinți pe care o folosești probabil că este ultimul lucru care contează cu adevărat. Controalele stomatologice regulate, periuța de dinți pe care o folosești și tehnica de periaj sunt, pe de altă parte, esențiale pentru o dantură de invidiat.

Cu siguranță că ai auzit, cel puțin în reclame, dacă nu direct de la medicul dentist, că un periaj corect presupune anumite mișcări și o durată de minim două minute. Acum recunoaște… de câte ori aplici acest sfat? De câte ori te speli pe dinți corect, folosind mișcările recomandate de medic, timp de două minute?…

Un periaj incorect, și deci îndepărtarea neglijentă a plăcii bacteriene, aduce cu sine, în timp, apariția gingivitei și apoi a bolii paradontale. Pentru aceasta din urmă nu există un tratament pe care să-l poți urma și să scapi de probleme, ci doar tratamente care să amelioreze simptomele. De aceea, un periaj corect este esențial pentru un zâmbet sănătos și frumos.

Periuța manuală vs. periuța sonică

Când vorbim despre un periaj corect, vorbim automat despre folosirea unei periuțe sonice și asta deoarece cu o periuță manuală este aproape imposibil ca periajul să fie unul eficient, așa cum medicii dentiști ne recomandă.

Periuțele electrice de ultimă generație, așa cum este Philips Sonicare, execută perfect mișcările de periere recomandate de medicii stomatologi, fără niciun efort suplimentar.

Mai mult decât atât, periuța Philips Sonicare ajunge la mai multe vibrații în două minute, decât o periuță manuală într-o lună! Asta înseamnă că placa bacteriană este îndepărtată mult mai eficient, la fel ca și petele, iar dinții devin mai albi, mai sănătoși.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter