Cum îl înveți pe cel mic de ce este important să se spele pe dinți

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 iulie 2016, 12:31

CONȚINUT VIDEO UNICA

Probabil că îți aduci aminte cum te alerga mama prin casă cu periuța de dinți în mână. Nu voiai să te speli pe dinți sub nicio formă. Pasta de dinți avea un gust ciudat, periuța era plictisitoare și nu înțelegeai de ce trebuie să faci asta.

E greu să faci un copil mic să conștientizeze importanța igienei dentare la o vârstă atât de fragedă. În copilărie se pun bazele sănătății orale a viitorului adult. Acum, ca părinte știi că cel mic trebuie să înțeleagă că obiceiurile bune vor fi răsplătite mai târziu.

Aplicațiile moderne, periuțele colorate și pasta de dinți cu gust plăcut sunt aliații tăi pentru un start reușit în cursa pentru sănătatea orală a copilului tău.

Cum îl convingi să renunțe la 2 minute de joacă pentru a-și peria dinții

Secretul este să transformi acest obicei sănătos într-o joacă în sine.

Primul pas este alegerea unei periuțe care să prevină toate problemele de sănătate care ar putea apărea la o vârstă fragedă, dar să fie în același timp o periuță jucărie.

Cei mici nu au îndemânarea și tehnica pentru a se peria corect, așa că o periuță electrică ce elimină cu până la 75% mai multă placă bacteriană decât o periuță manuală este perfectă pentru copilul tău.

Tonurile muzicale sau stickerele vesele îl vor atrage pe cel mic să privească periuța ca pe o jucărie.

Al doilea pas este joaca de-a periajul. Phillips Sonicare for Kids vine o aplicație care se sincronizează cu periuța de dinți. O aplicație jucăușă care îl va învăța pe cel mic tehnica de periaj corect și ce înseamnă igiena orală.

2 minute de periaj se transformă într-un moment de voie bună dacă cel mic urmărește ilustrațiile haioase, dar educative și înțelege de ce periuța lui este cel mai bun prieten de joacă.

Tehnologia sonică a acestei periuțe antrenează fluidele printre dințișori asigurând astfel o curățare eficientă a spațiilor interdentare.

Acest tip de periuță este recomandat copiilor cu o vârstă minimă de 3 ani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter