Arhiepiscopul Tomisului va repeta slujba de Paște într-o săptămână

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 mai 2020, 18:39

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat pe Facebook că în noaptea dintre 26 și 27 mai se va ține o nouă slujbă de Paște în bisericile și mănăstirile din Arhiepiscopia Tomisului, alături de credincioșii care vor primi Lumină, conform Digi24.

„Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă”, a arătat anunțul. „Prin urmare, pentru a repara acest neajuns, […] în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști”.

Decizia a fost o urmare „a dorințelor neîmplinite” ale credincioșilor de a duce lumină acasă: „Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști și de a duce, la casele lor, Lumina Învierii, ca pe un drum simbolic al urcușului spre Înviere”.

Măsurile din stare alertă prevăd ca bisericile să poată organiza slujbe cu participarea enoriașilor în afara bisericii, aceștia din urmă purtând măști de protecție. Este permis accesul în biserică pentru spovedanie sau rugăciune individuală, însă cu respectarea distanței de doi metri.

Foto: Arhiepiscopia Tomisului/Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter