Bilanțul real al morților cauzate de coronavirus: peste 24.000 de morți?

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2020, 11:30
Coronavirusul din China a provocat o stare generală de haos de când s-a răspândit în restul lumii. Compania chineză Tencent a arătat că bilanțul real al morților ar fi de 24.589, nu de 636, cum a arătat Organizația Mondială a Sănătății.

Multinaționala Tencent ar fi publicat din greșeală bilanțul oficial al morților pe pagina „Epidemic Situation Tracker”. „Numărul de cazuri de însănătoșire era de numai 269, cu mult sub cifra oficială din acea zi de 300”, a arătat Taiwan News, citat de ndtv. „Mai amenințător ca orice este bilanțul morților de coronavirus, care a fost listat ca fiind de 24.589 de morți”.

S-ar părea că aceasta este a treia ocazie în care compania Tencent publică statistici înfiorătoare prin comparație cu cele oficiale – iar de fiecare dată, aceste statistici au fost ulterior corectate cu cele recunoscute de guvernul chinez. O parte din oamenii care au observat acest fenomen intuiesc că ar fi vorba de o problemă care ține de zona IT, pe când alții sunt convinși că guvernul chinez caută să mușamalizeze realitatea.

Bilanțul confirmat de OMS este momentan de 636 de morți din cadrul Chinei continentale, însă virusul a reprezentat cauza morții pentru alți doi oameni din afara Chinei, anume din Hong Kong și Filipine.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter