Crimele din Caracal. Sora suspectului Gheorghe Dincă, despre fratele ei: “Singurătatea nu i-a prins bine!”

De Libertatea.ro, pe Ultimul update Marți, 30 iulie 2019, 14:18
Libertatea a discutat cu un om care l-a cunoscut îndeaproape pe cel acuzat de moartea a două fete: singura lui soră în viață, Jana Bărbulescu. 

Gheorghe Dincă a avut două surori, Mândra și Jana, dintre care doar Jana mai este în viață. Pe numele ei Ioana Bărbulescu, Jana, cum îi spun familia și cunoscuții, are 72 de ani și locuiește în Caracal, într-o casă aflată la jumătate de oră de mers pe jos de locuința lui Dincă.

Soră vitregă cu Gheorghe, Jana e văduvă, a avut cinci copii, dintre  mai trăiesc patru, unul dintre ei este Cătălin Bărbulescu, cântăreț în Craiova. Acum Jana are grijă de nepoți. E o femeie cu ochi căprui-verzi, ageri, cu părul tuns scurt, îngrijit. Iese la poartă în capot, vestă tricotată și papuci de gumă. Merge greu, pentru că are probleme la genunchi, se plânge de singurătate și de urât. Și e dornică de vorbă.

Sora spune că n-a mai fost de 20 de ani acasă la fratele ei, în schimb, ținea legătura cu el și se înțelegeau bine. Ultima oară l-a văzut pe 29 iunie, când a organizat un parastas pentru soțul ei Eugen.

Știți ceva despre internarea la psihiatrie a fratelui dvs?
Eu nu știu niciodată să se fi internat. Păi, pleca el să lase curtea goală?

Cu soția cum se înțelegea? Cu copiii?
Se înțelegeau bine, doar au stat atât timp împreună.

Ce simțiți când auziți din presă despre fratele dumneavoastră?
Ce să spun? Că am și plâns, nu mai am poftă nici să mai mănânc. Eu nu cred că a făcut așa ceva. Și el are copii.

Dar a mărturisit.
Cred că a spus-o că i s-a urât. Să se termine odată cu mine, să nu mă mai poarte de colo, colo… Și nu știu, s-ar putea acuma să se fi îmbolnăvit ceva, că vă dați seama, atâta singurătate… O viață întreagă cât a trăit acolo, singur, singur. Copiii nu au mai venit, ea (n.red. – soția) nici atât. Sunt ani de zile de când stă așa.

Tatăl dumneavoastră cum a murit? Vecinii spun că s-ar fi spânzurat.
Eu nu știu nimic, de ce să vă mint? A venit George la mine și mi-a spus că a murit tăticu. M-am gândit că s-ar putea să fi făcut treaba asta… Să i se fi urât și lui…. Că a îngrijit de mămica…

Continuarea pe Libertatea.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter