Italia se apropie cu pași repezi de carantina totală

De Unica.ro, pe
Italia se apropie încet și sigur de carantina totală. O decizie finală se va lua pe 15 noiembrie, în cazul în care numărul de infectări nu scade între timp, conform Mediafax.

Medicii italieni cer carantina de câteva zile, iar oficialii din Guvern sunt tot mai îngrijorați de parcursul curbei epidemiologice, așa cum arată Libertatea. Sunt luate în considerare implementarea unor măsuri și mai stricte – de exemplu, închiderea restaurantelor sâmbăta și duminica la prânz.

Italia este împărțită momentan pe zone roșii, portocalii și galbene, în funcție de gradul de infectare cu COVID-19, unde roșu reprezintă gradul cel mai mare de infectare. Dacă în următoarele cinci zile curba epidemiologică nu se reduce, este posibil ca întreaga țară să intre în zona roșie. Însă chiar dacă numărul îmbolnăvirilor zilnice s-ar reduce în următoarele cinci zile, ar rămâne problema spitalelor arhipline.

Citeşte și: Reinfectarea cu coronavirus, mai periculoasă și mai agresivă

În Italia, măștile sunt obligatorii de peste o lună. În regiunile Liguria, Toscana, Abruzzo, Basilicata și Umbria sunt impuse măsuri specifice zonelor portocalii, cum ar fi interzicerea circulației pe timp de noapte și interzicerea intrării sau ieșirii din regiuni pentru alte scopuri în afară de muncă, sănătate sau urgențe.

Unii miniștri fac presiuni pentru a se înăspri regulile, printre ei numărându-se Roberto Speranza și Dario Franceschini. Însă premierul Giuseppe Conte susține că nu trebuie subevaluat „mecanismul științific” pe baza căruia s-a împărțit țara în zone roșii, portocalii și galbene. „Trebuie să așteptăm efectele măsurilor”, a zis el. „Am folosit o metodă științifică și nu o putem pune la îndoială pe acest val de emoție”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter