Mărturia unei supraviețuitoare: „4 ani de la Colectiv, dar noi continuăm să ardem”

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 16 decembrie 2019, 15:03
Alexandra Furnea este unul dintre supraviețuitorii tragediei de la Colectiv. Tânăra retrăiește cu teamă clipele de groază din noaptea de 30 octomrbie 2015. Într-o postare pe Facebook, aceasta a povestit cum decurg ședințele de terapie recuperatorie.

Medicii din România coseau piele sănătoasă peste răni devorate de bacterii și, de fiecare dată, încercau să elimine carnea bolnavă săpând tot mai adânc pentru a ajunge la țesut curat. Dar orice ar fi făcut, noi tot murdari rămâneam, pentru că ei lucrau cu instrumente murdare, în săli murdare, cu suflete, deseori, la fel de întinate”, scrie Alexandra.

Tânăra supraviețuitoare, care va fi nevoită să urmeze întreaga sa viață tratamente complicate și dureroase pentru recuperare, a povestit și cum decurge o astfel de ședință.

„Câteodată cântăm, eu și doctorul A, până când e totul gata. Alteori înjurăm în glumă. De obicei, medicul se străduiește să mă facă să râd povestindu-mi lucruri haioase care alungă cea mai urâtă stihie a durerii – teama”, a explicat Alexandra.

Deși știu că mă mint îmi spun că nu voi mai trece niciodată prin ceva atât de cumplit ca accidentul și ca iadul din spita. Dar sunt conștientă că atâta timp cât România nu învață nimic din Colectiv, sunt șanse să mai ajung pe mâna lor”, mai spune ea.

Colectiv, 4 ani. Totul despre incendiul din clubul Colectiv

Alexandra Furnea consideră că în acea noapte fatidică „s-a concentrat tot răul zecilor de ani de când țara noastră este la rândul ei un trup în suferință, care arde”.

4 ani, îmi șoptesc, în timp ce trupul meu îmi cere liniște. 4 ani, îmi spun, în timp ce număr în gând operațiile și mă opresc când ajung la 24”, a scris fata.

Tânăra supraviețuitoare este de părere că, la 4 ani de la Colectiv, România a ratat o șansă la schimbare pentru că „minciunile au permis mizeriei să se ascundă”, în timp ce, în sala de judecată, „adevărului i se pune palma peste gură”.

4 ani de la Colectiv, dar noi – noi toți – continuăm să ardem”, concluzionează Alexandra Furnea.

Vezi primele condamnări în dosarul Colectiv!

Sursă foto: Facebook/ Alexandra Furnea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter