Pacientă moartă după ce a aștepat 16 ore la urgențe

De Unica.ro, pe
O femeie de 69 de ani a murit pe holul Spitalului Județean de Urgență din Constanța, unde ar fi așteptat 16 ore fără să fie băgată în seamă de vreun doctor.

Fiul femeii decedate, care a stat alături de mama lui până în ultima clipă, a povestit că aceasta nu se simțea foarte bine pe 1 februarie, când făcea treburi prin casă, potrivit Click. Femeia simțea dureri în piept și abdomen, așa că a fost dusă cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență din Constanța.

Bărbatul a povestit că femeia a fost lăsată 12 ore pe un scaun din sala de așteptare a spitalului. Ulterior, i s-a făcut o electrocardiogramă și a mai stat pe un pat de spital vreme de patru ore. ”Mi-a murit efectiv în braţe”, a spus fiul pacientei. ”Singura intervenţie a fost din partea unei asistente, care a palpat-o. S-a aplecat spre faţă, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe”.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au declarat cu privire la caz următoarele: „Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe Cod Verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea la Unitatea de Primiri Urgenţe. I s-au recoltat analize, a făcut o serie de investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne şi cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe Codul Roşu dar, din păcate, eforturile medicilor de resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”.

Sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter