Parcurile s-ar putea închide noaptea din cauza pandemiei

De Unica.ro, pe

Premierul Ludovic Orban a explicat că Guvernul caută să oprească creșterea zilnică a numărului zilnic de infectări cu COVID-19, iar acest lucru ar putea implica închiderea parcurilor în cursul nopții.

Luni are loc ședința CNSU, pentru a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire a bolii, dar și de a combare creșterea zilnică a numărului de cazuri de COVID-19 din România.

„Obiectivul nostru este de a opri creșterea numurului de infectări zilnice”, a zis premierul, conform Digi24. „De aceea luăm măsuri odată cu creșterea cazurilor. Astăzi este ședința CNSU care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor care depășesc indicele de răspândire”.

Citeşte și: Medic: „În România nu mai există coronavirusul original Wuhan”

La ședință ar putea să fie adoptate și alte măsuri de protecție, precum închiderea parcurilor pe timp de noapte. Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a anunțat deja o sesizare în acest sens.

„S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură”, a explicat Berbeceanu. „După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”.

Foto – 123rf.comap

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter