Petrecere cu sute de persoane în Iași, fără nicio regulă de distanțare socială

De Unica.ro, pe

În noaptea de Halloween, sute de tineri s-au îmbulzit la o petrecere în clubul Fratelli din Iași, unde nu s-a respectat nicio regulă de distanțare socială, în pofida pandemiei.

Petrecăreții au fost sfătuiți să nu oisteze imagini pe rețelele sociale, pentru a nu fi luați în vizor. Chiar și așa, pe pagina oficială de Facebook a clubului, au apărut imagini de la petrecere. Un comunicat de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași citat de Bună Ziua Iași arată că administratorii clubului au fost amendați cu 5.000 de lei. Mai mult, DJ-ul a primit o amendă de 1.000 lei pentru că nu purta mască, iar mai mulți tineri de la petrecere au acum dosare penale.

Mai multe persoane au făcut sesizări, spunând că în clubul Fratelli nu s-au respectat măsuri de protecție și distanțare, iar încele din urmă polițiștii au intervenit.

„În urma activităților și verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat faptul că în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, într-un club din zona centrală a municipiului Iași a fost organizat un eveniment la care au participat mai multe persoane, fără respectarea normelor legale”, arată comunicatul IPJ Iași, citat de Libertatea. „Administratorii societății comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei”.

Poliția a explicat că și DJ-ul a primit amendă: „De asemenea, un tânăr care ar fi desfășurat activități în calitate de DJ la eveniment a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, deoarece nu a purtat masca de protecție la locul de muncă”.

Mai multor petrecăreți li s-a întocmit dosar penal, acum făcându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Clubul Fratelli din Iași a mai fost implicat în situații asemănătoare în pandemie. La începutul lui octombrie, sute de tineri s-au îngrămădit la concertul Irinei Rimes, fără a respecta măsurile de protecție sau de distanțare recomandate de experții în sănătate.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter